Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.02.2019.

18:29

"Koja je poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu?"

Marko Simonović, košarkaški reprezentativac Srbije, posle plasmana na Svetsko prvenstvo kritikovao je kvalifikacioni sistem.

Izvor: PT/LN

Autor: PT/LN

Foto: Starsport

Srbija se pobedom nad Izraelom plasirala na Svetsko prvenstvo u Kini, ali igračima nije bilo lako s obzirom da su porazom mogli da ispadnu sa Mundobasketa.

"Dobra utakmica, od početka smo navikli na naš ritam. Bilo je malo i nerzove, s obzirom da jedna utakmica odlučuje, Eestonija je na kraju pobedila... Čestitam ekipi, sada se vraćamo klubovima, pa pripreme za ovo 'veliko'", rekao je Simonović posle meča.

Simonović je otkrio muke kroz koje je prolazio sa saigračima tokom dugih i, reklo bi se nepotrebnih, kvalifikacionih "prozora".

"Bilo je stvarno mnogo teško. Bio sam na svim 'prozorima' i stalno je neko drugi. Stalno menjamo tim, imamo dan dva da se upoznamo... Što je nemoguće. Izrael promeni dva igrača, mi promenimo ceo tim. Puno nervoze, emocija - i lepih i ružnih - i stvarno čestitke svima, nije bilo nimalo lako",
jasan je Simonović.

On je, na kraju, jasno rekao šta misli o ovom eksperimentu FIBA i tome što se, na primer, šampion Evrope Slovenija nije plasirala na SP.

"Ja mislim da to ne treba da se igra, ali to nije na meni. Ima ko će o tome da odlučuje, ali mislim da ovo nema baš mnogo smisla. Nema najboljih, mnogo povreda. Ne znam šta je poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu, samim tim prvenstvo gubi kvalitet. Mislim da je poenta da na Svetskom prvenstvu budu najbolji timovi", dodao je šuter Zenita.

Simonović je, inače, odigrao svih 12 kvalifikacionih utakmica, po čemu je jedinstven.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve