Nova vest
Košarka

Subota, 23.02.2019.

20:00

Zvezda razbila Cedevitu za novo finale juniorskog turnira Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde plasirali se i devetu godinu zaredom u finale ANGT turnira "Marko Ivković" pošto su u trećem kolu grupe A pobedili ekipu Cedevite.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda razbila Cedevitu za novo finale juniorskog turnira Evrolige
Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli su bili bolji od Cedevite sa ubedljivih 102:59, a protivnik u finalu biće im bolji iz duela između Mege i Sparsa.

Ovom pobedom crveno-beli su samo potvrdili prvo mesto i plasman u finale, koje su praktično obezbedili već nakon druge utakmice u petak uveče. Najefikasniji na meču bio je kapiten Lazar Vasić sa 15 poena, Tomašević je ubacio 14.

Bez obzira na činjenicu da su u ovaj meč ušli sa obezbeđenim plasmanom u finale, crveno-beli su ponovo od samog starta odigrali maskimalno ozbiljno, agresivno pa ni rezultat takve igre nije izostao.

Ekipa Crvene zvezde mts brzo je povela 11-4, pa 16:6, gosti su smanjili na 16:10, ali od tog trenutka na parketu je igrao samo jedan tim. Prednost je rasla iz minuta u minut, na poluvremenu je bilo 52:25, i pitanje pobednika bilo je rešeno, a u drugom delu trener Bojan Đerić je ponovo ukazao šansu svim igračima, koji su rutinski uvećali prednost do konačnih 102:59. Utakmicu crveno-belih juniora pratio je stručni štab seniroskog tima, trener Tomić, Gavrilović, Topić i Kosovoić kao i prvotimac Nemanja Nenadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve