Nova vest
Košarka

Sreda, 20.02.2019.

16:40

"Orlići" saznali protivnike na Mundobasketu u Grčkoj

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina igraće u grupi D protiv selekcija Francuske, Kine i Portorika na Svetskom prvenstvu u Grčkoj.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: FIBA

Šampionat sveta za mlade košarkaše na programu je od 29. juna do sedmog jula, a po žrebu se može videti da je Srbija dobila grupu po meri.

Izabranici Aleksandra Bućana prvog dana turnira sastaju se sa Kinom, potom narednog igraju sa Portorikom, dok je meč sa "trikolorima" na programu posle dana pauze, drugog jula.

Kada je reč o ostalim grupama, u A su reprezentacije Senegala, SAD, Novog Zelanda i Litvanije, u B grupi se nalaze Mali, Australija, Kanada i Letonija, a u C grupi Argentina, Grčka, Filipini i Rusija.

Sistem takmičenja je takav da sve selekcije prolaze dalje, što znači da su potencijalni protivnici Srbije reprezentacije iz grupe C (Argentina, Grčka, Filipini i Rusija).

Podsećamo da je generacija koja učestvuje na ovom FIBA Svetskom prvenstvu za juniore ista koja je prethodne godine osvojila Evropsko prvenstvo za juniore u Letoniji.

Sastav Srbije u Letoniji činili su: Petrušev, Islamović, Nedeljković, Rutešić, Paunović, Trifunović, Vasiljević, Pecarski, Lakić, Cerovina, Ilić, Kuzmanović 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve