Nova vest
Košarka

Utorak, 19.02.2019.

09:48

Sudije priznale katastrofalne greške u finalu Kupa kralja VIDEO

Španski arbitri Huan Karlos Garsija, Migel Peres Peres i Himenes Truhiljo priznali su velike greške koje su napravili u finalu Kupa Kralja.

Izvor: PT

Autor: PT

Sudije priznale katastrofalne greške u finalu Kupa kralja VIDEO
Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Barselona je u velikom finalu pobedila Real Madrid posle produžetka sa 94:93, međutim duel su obeležile očajne odluke arbitara.

Dve najveće koje se izdvajaju bile su na kraju duela kada nije dosuđen očigledan faul Entonija Rendolfa nad Krisom Singltonom i kada su sudije pokazale na silaznu putanju kod koša za pobedu Anta Tomića, iako je lopta prvo dirala obruč.

"Svesno smo ozbiljni grešaka na kraju utakmice i prihvatićemo sve odluke koje ACB donese u vezi sa njima. Spremni smo da sa ACB nastavimo saradnju u stalnoj obuci tokom sezone za najbolje moguće suđenje. Maksimalno verujemo sudijski kolektiv", piše u saopštenju i dodaje se:

"Sudije u ACB ligi su na najvišem tehničkom nivou na svetu i to je međunarodno priznato na svim turnirima i prvenstvima na kojima učestvujemo, ali zbog toga nismo manje ljudi, pa grešimo. Greške pogađaju i nas i zato radimo svake nedelje da bismo ih izbegli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve