Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.02.2019.

14:25

Đorđević: Kapiten je reagovao, sve oči uprte u Tea, ali navikao je

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da njegov tim hoće da iskoristi prvu "meč loptu" i pobedom u Estoniji izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Izvor: B92

Autor:B92

Đorđević: Kapiten je reagovao, sve oči uprte u Tea, ali navikao je
Foto: Starsport

Srbiji je neophodna jedan trijumf u preostale dve utakmice, protiv Estonije u Talinu i Izraela u Beogradu.

"Znamo šta treba da uradimo i šta nam je činiti, idemo na pobedu već u Estoniji. Posle toga se spremamo za Izrael.. Dugo traju kvalifikacije i na nama je da ih pravim pristupom i ozbiljnošću završimo na pravi način", rekao je Đorđević novinarima na okupljanju "orlova" u Beogradu.

Đorđević priznaje da ga je obradovao poziv kapitena Miloša Teodosića da se vrati u nacionalni tim posle razlaza sa Los Anđeles Klipersima.

"Kapiten je odreagovao i došao. Nema problem povrede, ni ugovor u NBA...Svestan je da su oči uprte u njega, ali je navikao na takve stvari. U trenucima kada u jednoj utakmici imamo jedan tim, pa u narednoj drugi, znači nam mnogo što je tu. Verujemo da zna sve principe igre, možda će mu biti potrebno malo vremena da se podseti, nadamo se da je u dobroj formi i da nije mnogo slavio rodjenje deteta", dodao je selektor.

Đorđević je dodao da se nada da će se za meč protiv Izraela ekipi priključiti iz evroligaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov.

"
Stefan Jović je izostavljen sa spiska za predstojeće dve utakmice zbog povrede, Ognjen Kuzmić nije dobio dozvolu Real Madrida da se priključi timu, dok će Vasilije Micić i Nikola Milutinov biti "na čekanju" za utakmicu protiv Izraela. "Iskreno se nadam da će se Vasilije i Nikola priključiti timu, oni su na čekanju. U ovom trenutku ne mogu ništa da garantujem, ali kada završe klupske obaveze videćemo kakva je situacija. Real Madrid nije dao Kuzmiću dozvolu da dodje", rekao je selektor Srbije.

Utakmica između Estonije i Srbije igra se u Talinu u četvrtak, a tri dana kasnije protiv Izraela u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve