Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.02.2019.

13:48

Peti Amerikanac u Budućnosti: Da odbranimo ABA ligu

Američki centar Devin Džavar Vilijams stigao je u Podgoricu i postao osmi stranac u ekipi Budućnosti ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Peti Amerikanac u Budućnosti: Da odbranimo ABA ligu
Ekipa Buduænosti (Foto: ABA/Buducnost VOLI)

Vilijams u "Moraču" stiže iz turskog Bujukčekmečea, gde je prosečno beležio 17,7 poena i 11,8 skokova po meču.

"Grad nije prevelik ali se oseća zajedništvo, da ceo grad stoji iza kluba, kao velika porodica. Samo želim da budem najbolji što mogu, nađem svoju ulogu i radim naporno kao i uvek", rekao je Vilijams po dolasku u Podgoricu, a prenose "Vijesti".

Amerikanac ima 24 godine, visok je 206 centimetara, pohađao je koledž Vest Virdžinija, nije draftovan, a trenirao je sa Milvokijem, Šarlotom i Bostonom. Pre Evrope igrao je u Australiji i Portoriku.

"Ovo je moja prva sezona u Evropi i šansa da igram u ABA i Evroligi je za mene blagoslov i nagrada za naporan rad koji sam uložio. Želim da pomognem ekipi da dođe do što više pobeda i da odbranimo titulu ABA lige. Zahvalio bih se ekipi, gradu, predsedniku kluba, trenerima i svima koji su mi pružili ovu priliku", rekao je Vilijams.

Vilijams je peti Amerikanac, a ukupno osmi stranac u ekipi Budućnosti, pored zemljaka Norisa Kola, Erla Klarka, Kotija Klarka i Džejmsa Bela, te Francuza Edvina Džeksona, Gruzina Goge Bizadzea i reperezentativca BiH Nemanje Gordića.

Budućnost je trenutno na deobi treće pozicije u ABA ligi sa Partizanom sa učinkom 13-6, a ova dva tima će u poslednja tri kola regularnog dela sezone da se bore sa Cedevitom (14-5) za drugo mesto pred plej-of.

Što se tiče Evrolige, osam kola pre kraja Podgoričani su na deobi pretposlednje pozicije sa španskom Gran Kanarijom sa učinkom 6-16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve