Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.02.2019.

14:00

"Utakmica na jednu loptu, Partizan mora da se vrati u vrh"

Nikola Bulatović, nekadašnji košarkaša Partizana, smatra da će u finalu Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde odlučiti jedna lopta.

Izvor: P.T.

Autor: P.T.

Foto: Starsport

Od 17 časova u velikom finalu sastaju se crveno i crno-beli, a titulu brani ekipa Andree Trinkijerija koja je prošle godine pobedila upravo šampiona Srbije.

Bulatović, koji je dres Partizana nosio u sezonama 94/95, odnosno 2000/2001, kaže da je došao u Niš kako bi pogledao druge talentovane srpske ekipe.

"Generalno, Kup je na velikom niovu. Nije bilo iznenađenja, kao posmatrač sam više želeo da vidim protivnike Partizana i Crvene zvezde. Tu ima dosta talentovanih klinaca, koji nisu imali prevelik respekt prema igračima Crvene zvezde i Partizana, i koji su dali maksimum. Taj maksimum uvek može da izazove iznenađenje", rekao je Bulatović novinarima u Nišu i dodao da su Zvezda i Partizan opravdali ulogu favorita.

Kada je reč o finalu Bulatović smatra da ćemo uživati u lepoj utakmici.

"Izjednačeni su i jedni i drugi. Partizan je dolaskom Trinkijerija, Renfroa podigao formu. Zvezda je pokazala da je lider ABA lige, ekipa koja konstantno igra sa 8-9 igrača. Nadam se da ćemo užvati u lepoj utakmici. Iskreno mislim da će biti utakmica na jednu loptu. A onda bolji neka pobedi
", kazao je on.

Kao nekadašnji igrač Partizana kaže da crno-beli moraju da se vrate u vrh evropske košarke.

"Partizan mora da se vrati radi evropske košarke, radi srpske košarke... Bez Zvezde i Partizana teško možemo da budemo konkurenti. Samo sa takvim pristupom možemo biti konkurenti u Evropi", zaključio je Bulatović.

Veliko finale igra se od 17 časova u hali "Čair."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve