Nova vest
Košarka

Subota, 16.02.2019.

23:39

El Klasiko u finalu Kupa kralja

Košarkaši Barselone i Real Madrida plasirali su se u finale španskog Kupa kralja, pa će Svetislav Pešić, u nedelju, imati priliku za "osvetu."

Izvor: SN

Autor: SN

El Klasiko u finalu Kupa kralja
Photo by Jamie McDonald/Getty Images

Košarkaši Barselone su u "Vizink Centru" savladali Iberostar Tenerife rezultatom 92:86 (17:15, 24:14, 31:23, 20:34). Već od starta smo videli napet i interesantan duel i taktičko nadmudrivanje Svetislava Pešića i Ćusa Vidorete, ali je Barsa imala tek koš prednosti nakon prvih deset minuta.

Već u drugoj četvrtini je Ćus Vidoreta krenuo da gubi živce zbog nesmotrenih grešaka njegovih izabranika, pa je Barsa uspela da se nešto lakše odlepi na plus 12 i natera Vidoretu da zatraži tajm aut.

Tek je u trećoj četvrtini Barselona dodala gas i došla na velikih plus 20, ali se Tenerife nije predavao i prikazao nam sjajnu igru i doneo neizvesnu završnicu, međutim sve je to bilo nedovoljno, pa je Barsa otišla u finale.

Real Madrid je s druge strane nešto lakše savladao ekipu Huventuda, rezultatom 93:81 (26:18, 22:20, 23:14, 22:29). Veoma brzo je Real u domaćoj dvorani došao do dvocifrene prednosti koju nije želeo da ispusti, pa su vrlo brzo stigli i do 20 razlike, što je Huventud samo uspeo da ublaži.

U finalu Kupa kralja, Real Madrid faktički dočekuje Barselonu, pošto se ove godine (83. po redu) takmičenje održava u Vizink Centru, a finale je na programu u nedelju od 19 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve