Nova vest
Košarka

Subota, 16.02.2019.

16:11

Drakonska kazna za Olimpijakos

Košarkaški klub Olimpijakos kažnjen je oduzimanjem šest bodova zbog incidenta koji se dogodio u polufinalnom Kupa Grčke protiv velikog rivala Panatinaikosa.

Izvor: SN

Autor: SN

Drakonska kazna za Olimpijakos
Foto:Starsport

Polufinalni susret košarkaškog kupa Grčke između Olimpijakosa i Panatinaikosa privukao je dosta pažnje pre samog početka, dok se Olimpijakos potrudio da se o tom derbiju već danima govori.

Već na poluvremenu tog derbija, Panatinaikos je vodio rezultatom 40:25, a stručni štab, kao i igrači, bili su prilično nezadovoljni suđenjem, a meč je upravo na tom poluvremenu prekinut.

Igrači i treneri Olimpijakosa, nisu želeli da se vrate na parket, u znak protesta, prema njihovom mišljenju, neuravnoteženom sudijskom kriterijumu pa je utakmica pripala "zelenima" službenim rezultatom.

Iz saveza je takođe stigao odgovor, pa je grčki velikan sankcionisan sa šest bodova u grčkom šampionatu i sa prve pozicije pao je na šestu, pa sada imaju 25 bodova i nalaze se iza svih rivala - Panatinaikosa, AEKa i PAOKa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve