Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2019.

20:34

Marković promašio pobedu, nepobedivi Uniks srušio CSKA

Evroligaški predstavnici VTB lige CSKA i Himki zabeležili su poraze u utakmicama tog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

Marković promašio pobedu, nepobedivi Uniks srušio CSKA
Foto: Starsport

Himki je na svom parketu pretrpeo poraz od Lokomotive Kubanj, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Vladimir Jovanović, rezultatom 84:82.

Lokomotiva je bolje otvorila meč i napravila osetnu razliku na početku, ali je Himki tokom drugog poluvremena smanjivao prednost rivala i na kraju došao do neizvesne završnice.

Gosti su vodili tokom cele četvrte četvrtine, ali je Lokomtiva došla do +2 u poslednjem minutu. Neposredno pre isteka vremena srpski plejmejker Stefan Marković imao je priliku da šutem za tri poena donese pobedu svom timu, ali je isti promašio.

Lokomotivu je predvodio Dmitri Kulagin sa 17 poena, poen manje dao je Dorel Rajt, a Dragan Apić zabeležio je dva poena.

U Himkiju je najbolji bio Džordan Miki sa 17 poena, dok je Marković imao četiri poena i sedam asistencija.

Uniks je ostvario i 17. pobedu u isto toliko odigranih mečeva kod kuće u svim takmičenjima pobedom nad CSKA iz Moskve rezultatom 71:68.

Posle izuzetno neefikasne tri četvrtine ekipe su se raspucale u četvrtoj, kada je i tim iz Moskve uspeo da dođe do prednosti.

Izabranici Dimitrisa Itudisa su poveli sa tri poena viška, ali je domaćin rešio da nastavi nestvaran niz nepobedivosti i uspeo da okonča meč u svoju korist, nanveši gostima tek drugi poraz u sezoni u regionalnom prvenstvu.

Najbolji u Uniksu bio je Rejmar Morgan sa dabl-dablom od 18 poena i deset skokova. Pjerija Henri je upisao 15, a Erik Mekolum deset poena.

Kod gostiju istakao se Nando de Kolo sa 19 poena, a pratio ga je Kori Higins sa 17. Jedini preostali dvocifreni bio je Andrej Voroncevič sa deset.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve