Nova vest
Košarka

Subota, 09.02.2019.

14:46

Kol pred derbi sa Partizanom: Budućnost će osvojiti ABA

Košaršaki Budućnosti se nakon poraza od Himkija okreću regionalnom takmičenju i duelu sa Partizanom u Beogradu.

Izvor: SN

Autor: SN

Kol pred derbi sa Partizanom: Budućnost će osvojiti ABA
Foto: ABA/Buduænost Voli

Veliki derbi 19. kola ABA lige igraće se u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" a do kraja lige ostalo je još četiri utakmice i svaki meč će biti od velike važnosti za borbu za doigravanja, a kasnije i za titulu.

Trenutno se na deobi drugog mesta nalaze Cibona i Budućnost, a nakon sutrašnje utakmice stvari će biti mnogo jasnije. Ipak, košarkaši Budućnosti pred svaki meč govore kako prednost domaćeg terena ne sme biti presudna u borbi za titulu, kao što nije bila ni prošle godine.

"Utakmica sa Himkijem nam je mnogo značila, kako bi naučili novu lekciju na putu ka ostvarenju primarnog cilja u sezoni, a to je osvajanje ABA lige i ponovni plasman kluba u elitno takmičenje. Imali smo priliku da stignemo do nove pobede u Evroligi, ali smo dozvolili rivalu da pogodi mnogo trojki, da postigne mnogo poena posle ofanzivnih skokova i naših grešaka. I pored svega navedenog pitanje pobednika je rešila jedna lopta. Odmah posle duela sa Himkijem misli su usmerene ka duelu koji nas očekuje protiv Partizana u Beogradu“ rekao je Noris Kol u razgovoru za SportKlub.

Kol je ponovo istakao da je Podgoričanima glavni cilj osvajanje regionalnog prvenstva.

"Ponavljam još jednom, naš primarni cilj je osvajanje ABA lige i na tom cilju ćemo nastojati da pobedimo sve rivale koji nam se nađu na putu. Partizan ima odličnu ekipu, znamo da nas očekuje paklena atmosfera , ali naš cilj je pobeda i naravno da verujem da možemo da pobedimo u Beogradu. Na osnovu svega viđenog do sada, smatram da prednost domaćeg parketa neće biti presudni faktor u brbi za titulu i plasman u Evroligu. Svi timovi koji budu u polufinalu, pokazali su da jako dobro mogu da igraju kako na svom parketu, tako i pred gostujućim navijačima. Ko bude fizički i psihički najspremniji, ko bude imao najbolju energiju i ko bude u stanju da se najbolje izbori sa pritiskom i imperativom pobeđivanja u kratkom vremenskom roku, osvojiće ABA ligu. Verujem da će to biti Budućnost", dodao je Kol.

Noris Kol je kao član Majami Hita osvojio dve šampionske titule, u dresu Makabija ima osvojenu titulu i kup, a njegov nekadašnji univerzitet, Klivlend Stejt, povukao je dres sa brojem 30 upravo u njegovu čast.

Noris Kol će, zajedno sa ekipom Budućnosti gostovati Partizanu u nedelju od 19 časova u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve