Nova vest
Košarka

Petak, 08.02.2019.

22:49

Radonjićev Bajern propustio šanse, Armani lako sa Darušafakom

Košarkaši Baskonije bili su bolji od Bajern Minhena u 22. kolu Evrolige rezultatom 76:68.

Izvor: LN

Autor: LN

Radonjićev Bajern propustio šanse, Armani lako sa Darušafakom
EPA-EFE/David Aguilar

Baskonija je pobedila Bajern na domaćem terenu sa dva poena više nego što je to učinio Bajern u prvoj utakmici i obezbedila bolji međusobni skor pred moguć rasplet na kraju grupnog dela takmičenja.

Španci su uglavnom vodili tokom utakmice, a Bajern nije iskoristio svoje šanse koje su im se ukazale u završnici. Tim Dejana Radonjića je došao na samo dva poena zaostatka početkom četvrte četvrtine, ali nije iskoristio napad za vođstvo.

Tim Velimira Perasovića nije dopustio gostima iz Minhena da ih ponovo ugrozi, jer su izabranici Dejana Radonjića u nekoliko navrata šutirali iz teških pozicija i promašivali većinu pokušaja u završnici.

Najbolji u redovima španske ekipe bio je Met Džening sa13 poena, Džejlen Džons imao je 12 poena. Vensa Poarje je postigao 11 poena, uz 11 skokova, a deset poena imao je Fohman.

U nemačkom timu Derik Vilijams imao je 18 poena, a Nihad Đedović osam poena i tri skoka. Srpski plejmejker Stefan Jović nije bio u sastavu tima, a Vladimir Lučić imao je osam poena (3/8 iz igre), uz sedam skokova i jednu asistenciju za 29 minuta. Nemanja Dangubić imao je dva poena za 10 minuta na terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Do pobede su došli i košarkaši Armanija iz Milana, koji su u Italiji bili bolji od poslednjeplasirane Darušafake sa 90:78.

Armani je kontrolisao ritam utakmice i na kraju došao do pobede bez previše muke. Darušafaka je imala priliku da "prelomi" meč krajem treće deonice, kada je došla do plusa od tri poena, ali je Armani brzo odbio njihov napad serijom 18:2 i rešio sve dileme.

Nemanja Nedović nije odigrao svoj prvi meč posle pauze zbog povrede, iako je tako prvobitno najavljivao, a Vladimir Micov je meč završio sa 11 poena i pet skokova. Mindaugas Kuzminskas je bio najefikasniji sa 19 poena i osam skokova, Majk Džejms je dodao poen manje, a 16 je imao Kurtis Džerels.

Kod Dačke još jedanput najbolji je bio Toni Daglas sa 21 poenom. Pratili su ga Kartal Ozmizrak sa 11, te Erik Majkl i Muhamed Bajul sa po deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve