Nova vest
Košarka

Petak, 08.02.2019.

20:01

Neizvesno u Moskvi: CSKA po drugi put bolji od Real Madrida

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su Real Madrid na domaćem parketu rezultatom 82:78 u 22. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Neizvesno u Moskvi: CSKA po drugi put bolji od Real Madrida
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

CSKA je po drugi put ove sezone bio bolji od Reala, posle trijumfa u Madridu, i time im se osvetio za poraz u polufinalu Fajnal fora prošle godine u Beogradu.

Moskovljani su se vratili na pobedniču putanju šestim trijumfom zaredom u svim takmičenjima posle serije nešto lošijih rezultata.

Real je dosta bolje igrao u prvih 20 minuta i CSKA zaustavio sjajnom odbranom. Moskovljani su za poluvreme postigli tek 34 poena, što je značajno iznad njihovog uobičajenog proseka, ali su znatno kvalitetniju košarku igrali u nastavku.

Tim Dimitrisa Itudisa napravio je prednost od devet poena u narednih deset minuta i pred poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od tri poena. CSKA je u poslednjem kvartalu čuvao prednost, koja se kretala od 1 do 7 poena, ali je na kraju ipak viđena drama.

Madriđani su prišli na pola koša zaostatka i ušlo se u "penal završnicu". Na 17 sekundi je Danijel Heket bacanjima doneo tri poena prednosti domaćinu, a Real je krenuo u poslednji napad. Džejsi Kerol je preuzeo odgovornost, ali je promašio ceo obruč.

Nando de Kolo je još jedanptu zablistao sa 21 poenom, Kori Higins je imao 15, a Danijel Heket 14. Vil Klajburn, koji je postigao slobodna bacanje koje je odvelo CSKA na razliku od dva poseda četiri sekunde pre kraja, postigao je osam poena i imao šest skokova.

"Kraljevski klub" je predvodio Entoni Rendolf sa 20 poena, a pratili su ga Gustavo Ajon sa 11 poena, te po šest skokova i asistencija, kao i Klemen Prepelič sa 10 poena, dok niko više nije bio dvocifren kod gostiju. Serhio Ljulj nije igrao, dok je Rudi Fernandes za 19 minuta postigao tek jednu trojku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve