Nova vest
Košarka

Petak, 08.02.2019.

19:49

Ašćerić zamalo do tripl-dabla, Mega odolela najgoroj ekipi ABA

Košarkaši Mega Bemaksa uspeli su da pobede poslednjeplasiranu ekipu ABA lige Krku rezultatom 80:72.

Izvor: LN

Autor: LN

Ašćerić zamalo do tripl-dabla, Mega odolela najgoroj ekipi ABA
Foto: ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Mega je slavila u 19. kolu regionalnog šampionata na domaćem parketu i zadržala se na petoj poziciji, prvoj ispod crte za doigravanje.

Krka je porazom ostala na samom začelju lige sa 5 pobeda i 14 poraza.

Izabranici Dejana Milojevića vodili su tokom celog meča i bukvalno nijednom nisu dozvolili gostima iz Slovenije da dođu do vođstva. Megina prednost je rasla i rasla i tokom četvrte četvrtine iznosila čak 16 poena prednosti, ali je onda Krka konačno zaigrala bolje.

Usledila je serija gostiju od 12:0 i "silazak" na samo četiri poena minusa. Ipak, srpski tim je uspeo da odoli napadu Krke i da zabeleži novi, deseti ovosezonski trijumf.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Luka Ašćerić sa 24 poena, te po devet skokova i asistencija. Pored njega, Nikola Mišković dodao je 12 poena, a Edin Atić je bio blizu dabl-dabla sa sedam poena i deset skokova.

Dalibor Đapa je predvodio strelce kod gostiju sa 17 poena. Jure Lalić je imao 11, a Miha Škedelj, Dominik Mavra i Dino Cinac po deset poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve