Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.02.2019.

17:17

Apić pokazao klasu i u Evropi VIDEO

Srpski košarkaš Dragan Apić i igrač Lokomotive Kubanj poneo je epitet najkorisnijeg igrača (MVP) poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Apić pokazao klasu i u Evropi VIDEO
Foto: ABA liga/FMP

Apić je zablistao za Lokomotivu u svom trećem meču u Evrokupu, pošto je nedavno prešao u taj ruski klub iz abaligaša FMP-a.

Apić je učestvovao u pobedi svoje ekipe nad Fraport Skajlajnersima od 84:58 i na tom meču zabeležio 18 poena (7/8 iz igre), šest skokova, dve asistencije, tri ukradene lopte i šest iznuđenih faulova za 26 minuta na parketu.

Svojom partijom srpski krilni centar je zabeležio indeks korisnosti od 30, dok je odmah iza njega bio Art Parahovski iz Ritasa, koji je imao indeks od 27 (18 poena, 11 skokova).

Najbolji poenter poslednjeg kola Top 16 faze bio je bek Ritasa Di Džej Sili sa 21 poenom, dok su najbolji skakači bili Parahovski i Luk Sikma iz Albe, koja je igrala protiv Partizana, sa po 11 uhvaćenih lopti.

Plejmejker Limoža Džordan Tejlor je bio najbolji asistent sa 13 uspešnih dodavanja, čime je postavio rekord po broju asistencija na jednoj utakmici u ovogodišnjem izdanu Top 16 faze Evrokupa. Najbolji "kradljivac" bio je Mateuš Ponitka iz Lokomotive, dok je Aleksis Ažinsa iz ASVEL-a imao pet blokada.

Završetkom ove faze Evrokupa poznati su i svi parovi plej-ofa.

Alba Berlin – Unikaha
ASVEL
– Morabank Andora

Valensija – Ritas
Uniks – Lokomotiva


Prednost domaćeg terena imaju Alba, ASVEL, Valensija i Uniks, a mečevi su na programu petog i osmog marta, dok će se eventualna majstorica odigrati 13.3.

Polufinala se igraju 19. i 22. marta, odnosno potencijalna treća utakmica 27. Finale je zakazano za deveti, dvanaesti i potencijalno 15. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve