Nova vest
Košarka

Utorak, 05.02.2019.

13:40

Bizarno: Armani izgubio dobijen meč zbog "tvita" iz 2016

Košarkaši Armanija iz Milana pobedili su Pistoju na gostovanju u italijanskom prvenstvu, ali su na kraju ipak ostali bez trijumfa.

Izvor: LN

Autor: LN

Bizarno: Armani izgubio dobijen meč zbog
EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Armani je slavio na gostovanju Pistoji sa 91:81 u 18. kolu italijanskog prvenstva.

Ipak, iz nikada bizarnijeg razloga, Pistoja je došla do pobede od 20:0 službenim rezultatom na tom meču zbog jednog "tvita" novog igrača Armanija Džejmsa Nanelija.

Naneli se nedavno vratio u Evropu potpisavši za Armani i upravo je on razlog neočekivanog poraza tima iz Milana. Naime, Armani je kažnjen on zbog jedne objave Amerikanca na društvenoj mreži Tviter zbog koje je dobio jedan meč suspenzije.

To samo po sebi možda i ne bi bili čudno, da on tu suspenziju nije dobio dok je nastupao za Avelino 2016. godine, ali je nikada nije "odradio" jer se nedugo zatim preselio u turski Fenerbahče, a na nju su, očigledno, zaboravili u milanskom timu.

Naneli je te 2016, nakon poslednjeg meča u dresu Avelina, napisao "pet protiv osam" aludirajući na to da su sudije bile na strani protivnika tokom te utakmice.

Disciplinska komisija italijanskog prvenstva je donela odluku da i zvanično dodeli meč Pistoji službenim rezultatom. Ova odluka će više značiti domaćinu, koji vodi grčevitu borbu za opstanak, a manje Armaniju, koji je i dalje prvi na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve