Nova vest
Košarka

Sreda, 30.01.2019.

19:30

Parahovski utišao "Pionir" – Partizan eliminisan iz Evrokupa!

Košarkaši Partizana poraženi su od litvanskog Ritasa rezultatom 78:77 košem u poslednjim sekundama u petom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Parahovski utišao
Foto: Starsport

Partizan je porazom završio ovogodišnje takmičenje u Evrokupu kolo pre kraja druge faze.

Razlog ispadanja crno-belih je gori međusobni skor i od Monaka i od Ritasa, tako da ni pobedom nad Albom u poslednjem kolu neće moći do prolaza dalje, iako bi u tom slučaju imali isti skor kao ili Francuzi ili Litvanci.

Crno-beli su u prvom poluvremenu pretežno igrali loše. Ritas, a pogotovo Artsiom Parahovski, je dominirao u skoku, dok je Bendžius pogodio četiri trojke pre kraja prvog poluvremena.

Stvari su išle loše po izabranike Andree Trinkijerija, ali Litvanci nisu izgledali nepobedivo i postojala je nada. Publika u "Pioniru" bila je tu u verovatno najvećem broju od početka sezone i pokušavala da svoje miljenike vrati u meč.

Najveću prednost Ritas je imao krajem treće deonice, kada su išli i do +11, a početkom četvrte četvrtine gosti su imali takođe dvocifrenu prednost. Partizanu je loše šutira, pre svega Aleks Renfro, koji je ipak doprinosio iznuđenim faulovima, asistencijama i dobrom organizacijom napada.

Uživo prenos utakmice mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Crno-beli su sredinom poslednje deonice krenuli u poslednji napad i bili više nego uspešni. Pogodio je Renfro, bitnu trojku je "ubacio" Bandža Si, pa su crno-beli na dva i po minuta do kraja prišli na poen zaostatka.

Jedanaestim poenom Vanje Marinkovića i prvim pogotkom za dva poena srpski predstavnik je došao do vođstva, na 1:17 do kraja, prvi put još od starta druge četvrtine. Ritas je vratio prednost, imali su priliku da preko Parahovskog dođu i do veće prednosti, ali onda je Lendejl vratio crno-bele u igru. "Zalepio" je Belorusa, a potom iskoristio sjajnu asistenciju Renfroa i doneo svom timu prednost na 10 sekundi do kraja.

Ritas je pozvao tajm-aut, ali je Partizan odigrao odličnu odbranu. Lopta je otišla u aut na 2,7 sekundi i izgledalo je da gosti nemaju opcija, ali je na scenu stupio nezaustavljivi Parahovski koji je pogodio šut sa poludistance i utišao prepuni "Pionir", čime je svoj tim ostavio u igri za Top 8 Evrokupa, a crno-bele izbacio iz istog.

Najbolji u srpskom timu bili su Renfro i Lendejl. Aleks je imao 11 poena (4/14 iz igre), osam skokova i 11 asistencija, dok je Džok imao 14 poena i pet uhvaćenih lopti. Bandža Si je upisao 13, Vanja Marinković 11, a Đorđe Gagić osam poena.

Ritas je predvodio "meč viner" Parahovski sa 22 poena (10/11 za dva), osam skokova i šest iznuđenih faulova. Pratili su ga Eimantas Bendžius sa 21 poenom, Rok Stipčević sa 12 poena, kao i Kris Krejmer sa deset poena, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

U narednom meču Partizan gostuje Albi u Berlinu u meču bez rezultatskog značaja po crno-bele 5. februara, dok dan kasnije Ritas dočekuje Monako u utakmici za prolaz.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

678 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve