Nova vest
Košarka

Utorak, 29.01.2019.

18:29

Partizan igra za plej-of Evrokupa

Košarkaši Partizana dočekuju od 20 časova litvanski Ritas u možda i ključnom meču u borbi za plasman u plej-of Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan igra za plej-of Evrokupa
StarSport

Zahvaljujći pobedi Albe u utorak, crno-beli bi eventualnim trijumfom nad Ritasom imali trijumf više od francuskog Monaka, direktnog konkurenta za drugo mesto koje vodi dalje .

Ekipa Andree Trinkijerija će u poslednjem kolu gostovati u Berlinu, dok će Monako ići na noge Ritasu.

Partizan ima slabiji međusobni skor sa francuskim klubom i ukoliko želi da se plasira dalje mora da imaju pobedu više od "Kneževa".

Alba se sigurno plasirala u narednu fazu, pa neće biti pod imperativom pobede u poslednjoj rundi, ali ako Partizan u sredu savlada Ritas, u tom slučaju će Berlinci imati motiv zbog borbe za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je utakmica protiv Ritasa velika za njegove košarkaše. On je dodao i da se njegovo mišljenje o njima neće promeniti bez obzira na ishod, uz reči da pritisak ne postoji.

"Tražiću da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da bude još lakše našim navijačima da imamo ogromnu podršku. Ovo je za nas velika utakmica jer smo sa radom sve bolji i bolji, i imaćemo 'big najt'
", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan će u sredu dočekati Lijetuvos ritas u petom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

"Pričamo o utakmici koja možda može da nam da plasman među osam u Evrokupu. Došao sam u Beograd 1. novembra, u Italiji je to Dan mrtvih. Da sam nekoga tada pitao hoćemo li igrati za Top8, svi bi se smejali. Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top8, već da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj. Ovo su takve utakmice. Ovo je velika, velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti, ali se moje mišljenje o igračima neće promeniti, biće isto. Utakmica ništa neće odlučiti. Imali smo sreće, nešto smo dobro napravili i ova utakmica može dobro da donese, ali ne meni, nego navijačima", kazao je Trinkijeri.

Istakao je da pritisak ne postoji.

"Polako, čvrsto. Pritisak? Imamo pritisak da preživimo na treningu, ništa drugo. Moj trening je teži nego utakmica. To je pritisak", dodao je.

Pohvalno je govorio o Ritasu.

"Znamo koliko je to dobra ekipa. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje. Oni su drugi u svojoj državi, ozbiljan protivnik. Oni imaju veliki ponos, igraće tvrdo, a mi moramo još tvrđe", kazao je Trinkijeri.

Italijanski trener je naveo da je Partizan u porazu od litvanske ekipe u prvoj utakmici igrao dobro.

"Veoma dobro smo igrali. Nismo pogađali šuteve koje smo mogli u poslednja dva minuta. Očekujem sada drugačiju utakmicu. Druga runda Evrokupa, igra se šest utakmica, a izgleda kao da se igra šest meseci. Potpuno smo drugačija ekipa posle nedelju dana", rekao je Trinkijeri.

Nije želeo da da poruku navijačima Partizana.

"Ne volim, nisam fudbaler, ne dajem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije. Svakim danom sve više ponosan. Oni znaju koliko su bitni, mi znamo, svi znamo", rekao je Trinkijeri.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve