Nova vest
Košarka

Sreda, 23.01.2019.

08:30

Ristić: Dubljević je pokazao zašto jedan od najboljih centara Evrope

Košarkaš Crvene zvezde Dušan Ristić pohvalno je pričao o centru Valensije Bojanu Dubljeviću koji je zadao mnogo problema šampionu Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Ristić: Dubljević je pokazao zašto jedan od najboljih centara Evrope
Foto: Starsport

"Sigurno (da je među najboljim centrima Evrope), to je i pokazao na početku utakmice. Bio je njihov najbolji igrač... Ja kada sam ušao probao sam da ga zaustavim, njegovu post igru i trojke. On je igrač koji igra svestrano, višedimenzionalno. Ne igra samo unutra, već može i da raširi teren, pogodi trojku... Tako da kada sam ušao u igru samo sam pokušao da dam sve od sebe i da ga odbranim što je bolje moguće", rekao je Ristić posle utakmice.

Dubljević je dominirao u prvom poluvremenu, a na kraju je meč završio sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija.

Izabranici Milana Tomića poraženi su u sredu od Valensije sa 82:81 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Veoma težak poraz, propustili smo da pobedimo evroligašku ekipu i da time olakšamo naše šanse za prolaz", kazao je 23-godišnji centar.

Crveno-beli imali su mnogo uspona i padova na ovom meču, što je i Ristić rekao novinarima posle meča.

"Igrali smo promenljivo celu utakmicu, otvorili smo je poprilično loše, imali smo minus deset u prvoj četvrtini, ali smo se vratili do poluvremena i kontrolisali utakmicu. Međutim, onda smo ponovo pali u trećoj i ponovo se vratili na kraju, samo nismo uspeli da pobedimo".

Zvezda je pravila dosta sitnih grešaka i Valensija je znala kako to da kazni.

"Kada igrate protiv ekipe kakva je Valensija te neke slabosti još više dolaze do izražaja, pogotovo na ovom meču su nas koštali ti neki prazni period iz kojih su oni pravili serije", kazao je Ristić koji je dodao da šanse za prolaz i dalje postoje i da će ekipa uraditi sve što je do njih da u toj nameri uspeju.

Računica u Zvezdinoj grupi sada je veoma jasna. Valensija je obezbedila plasman među osam, Unikaha ima skor 3/1, Zvezda je na 1/3, dok Limož nema pobedu i šanse za prolaz.

Šampionu Srbije je sada potrebno da savlada Limož u Francuskoj, da potom Unikaha izgubi od Valensije i da onda crveno-beli u poslednjem kolu pobedu ekipu iz Malage sa više od pet poena prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve