Nova vest
Košarka

Subota, 19.01.2019.

16:50

Drama i produžeci – sjajni Pejdž vodio Partizan do pobede protiv Zadra

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar posle produžetka sa 97:92 u 16. kolu ABA lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Drama i produžeci – sjajni Pejdž vodio Partizan do pobede protiv Zadra
Foto: Starsport

U dvorani "Krešimir Ćosić" viđena je uzbudljiva utakmica, a crno-beli su na kraju uspeli da se revanširaju protivniku za poraz u Beogradu.

Izabranike Andree Trinkijerija do pobede predvodio je Markus Pejdž sa 28 poena, Marinković je ubacio 13, dok je Janković postigao 12.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Mario Litl sa 20 poena.

Partizan je od kraja druge četvrtine kontrolisao ritam meča, u trećoj deonici imali su i dvocifrenu prednosti, međutim Zadar je preko Dašića i Žorića uspeo da se vrati.

U poslednjoj četvrtini usledila je drama. Partizan je vodio i vodio, ali je Zadar preko Marija Litla uspeo da se vrati. Amerikanac je pogodio u dva navrata za nerešen rezultat u poslednjem minutu.

Pokušali su za pobedu Markus Pejdž i Aleks Renfro, ali nisu bili precizni. Imali su i Zadrani priliku za pobedu, međutim Litl je promašio otvoren šut. U produžetku dominirao je Markus Pejdž koji je postigao dve trojke i time je praktično rešio meč.

Na kraju je tačku na meč stavio pogotkom za tri poena Vanja Marinković (97:92). Bek Partizana tako je postavio i konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Produžetak:

45' Poslednji minut! Nekoliko koševa zaredom, je odbrana Partizana, ali i Markus Pejdž. Luka Žorić promašio je zicer za izjednačenje. KRAJ! Partizan je pobedio Zadar sa 97:92.

43' Smanjuje zaostatak ekipa Zadra i to posle nekoliko pokušaja, 88:89. Ipak, Markus Pejdž je nezastavljiv! Nova njegova trojka, 88:92.

42' Raspoloženi Markus Pejdž! Nova njegova trojka za 86:89. Zadar nije uspeo da realizuje napad. Nikola Janković promašio je oba slobodna bacanja...

41' Markus Pejdž pogodio je trojku na startu produžetka, 82:85. Na drugoj strani Luka Božić pogađa oba slobodna bacanja, 84:85. Lendejl pogodio je samo jedno slobodno bacanje, dok je Litl pogodio oba, 86:86.

IV četvrtina:

40' Bandža Si promašio je trojku, a Mario Litl na drugoj strani pogađa za izjednačenje 82:82. Do kraja je ostalo 33 sekunde. Markus Pejdž nije uspeo da pogodi za tri poena, potom je i Renfro promašio iz prodora... Sudije gledaju snimak da li je ostalo vremena za Zadar. Ako nije, ide se u produžetak.

Do kraja je ostalo još 0.9. Tajm-aut Zadar. Mario Litl imao je otvoren šut za pobedu, ali je promašio. Produžetak u Zadru.

39' Sudije prave šou u Zadru od starta meča. Drugi put na ovom meču su dosudili (Javor) prestup Renfrou priliko izvođenja slobodnih bacanja, prvo mu nije priznato, dok drugo jeste, 77:82. Kakva trojka Marija Litla, 80:82.

38' Renfro pogađa za dva poena, 77:81. Potom Žorić maši sa poludistance. Lendejl je promašio zicer, ali je Renfro ukrao loptu Žoriću. Ipak, Partizan nije uspeo da postigne koš iz ekstra poseda.

37' Veoma loš napad Partizana... Nisu uspeli izabranici Andree Trinkijerija da šutnu na vreme i napad je istekao. Luka Žorić pogodio je oba slobodna bacanja, 77:79.

36' Mnogo grešaka na obe strane. Lendejl je sada napravio faul u napadu pošto je nepravilno postavio blok. Crno-beli vode, ali Zadar im diše za vratom. Božić je promašio zicer.

35' Atmosfera u dvorani Krešimir Ćosić je sjajna. Luka Žorić je pogodio za dva i smanjio na samo -2, 75:77. Na drugoj strani Markus Pejdž pogađa za dva poena, 75:79.

33' Markus Pejdž! Veoma važna trojka ekipe iz Beograda! Ovim pogotkom crno-beli idu na +6, 71:77. Pre toga je Dašić pogodio jedno slobodno bacanje.

32' Ovoga puta Dašić nije uspeo da pogodi trojku, dok je Džok Lendejl poentirao za -2, 70:74. Dobra odbrana crno-belih.

31' Vladimir Dašić poentira pod košem zua 67:69, ali na drugoj strani uzvratio je pogotkom za tri poena Vanja Marinković, 67:72. Trojka Dašića, 70:72.

III četvrtina:

30' Loše je Partizan završio treću deonicu i Zadar je potpuno uspeo da se vrati u igru. Imali su crno-beli +12, ali je od tada usledila 8:0 serija domaćih igrača.

28' Dašić i Bašić vraćaju Zadar u igru. Pogađaju po jednu trojku i sada je samo -6, 61:67. Andrea Trinkijeri morao je da zatraži tajm-aut.

27' Sime Špralja pogodio je dva slobodna bacanja za 55:64. Nikola Janković uspeo je da obezbedi novi napad crno-belima, a Renfro je pogodio trojku, 55:67.

25' Ušao je Zadar malo u ritam, prvo je uz faul pogodio Božić, a potom je poentirao i Mario Litl, 53:64. Partizan i dalje ima dvocifrenu prednost u Zadru.

24' Granitna odbrana crno-belih na startu drugog poluvremena. Janković je polu-horogom poentira za 48:62, a onda Zadrani nisu uspeli da iskoriste novi napad.

22' Luka Žorić pogodio je dva slobodna bacanja, međutim crno-beli su veoma raspoloženi i dolaze do dvocifrene prednosti. Trojku je pogodio Pejdž, 48:58.

21' Džok Lendejl poentira uz fauzl za 46:53, potom je Partizan odigrao dobru odbranu, a Bandža Si pogodio za 46:55.

II četvrtina:

POLUVREME Iako nisu briljirali igrači Partizana idu na odmor sa +4, 50:46. Mnogo faulova na obe strane, dosta poena i na kraju vođstvo crno-belih. Moraće Partizan da zaigra bolje u odbrani jer im generalno ne odgovara brz ritam.

19' Dobar pivot Gagića koji poentira preko Žorića, 42:43. Na drugoj strani Bašić asistira iskusnom Žoriću za 44:43. Stefan Janković precizan je sa poludistance, 44:45.

17' Igra bolje Partizan i to se vidi na semaforu. Marinković i Pejdž su uspeli da pogode za tri poena i crno-beli vode 37:39. Ipak, na drugoj strani Špralja pogađa za tri, 40:39.

15' Nešto bolju odbranu zaigrali su crno-beli. Nekoliko napada zaredom Zadar nije realizovao, dok je Partizan preko Stefana Jankovića smanjio na -1, 34:33.

13' Luka Žorić pogađa sa poludistance, 28:24. Na drugoj strani precizan je i Veličković, 28:26. Igra se koš za koš, poentira i Dašić pored Renfroa, 30:26. Potom Pejdž pogađa trojku, 30:29.

12' Sjajna asistencija Renfroa za Jankovića, 22:23. Na drugoj strani Mario Litl pogodio je trojku za 26:22. Trinkijeri je morao da zatraži tajm-aut. Nesportska lična greška Litla. Veličković je pogodio dva slobodna bacanja, 26:24.

11' Nova slobodna bacanja na startu druge deonice, ali Brzoja nije uspeo da pogodi nijedno. Veličković je promašio trojku, potom je Janković uhvatio loptu i dodao je do Renfroa, ali ni ovaj nije uspeo da pogodi van linije 6,75.

I četvrtina:

10' Konačno crno-beli dolaze do koša. Stefan Janković uspeo je da pogodi oba slobodna bacanja, 19:23. Na kraju prve četvrtine ekipa Partizana gubi sa -3, 23:20. Prvu deonicu obeležile su brojne lične greške i malo koševa iz igre.

9' Nekoliko loših napada Partizana i Zadar je to iskoristio. Litl je prvo pogodio trojku, a potom je Božić pogodio sa linije za slobodna bacanja, 21:17.

7' Gagić je veoma aktivan na obruču. Srpski centar uspeo je da pokupi loptu posle promašaja Renfroa i pogodio za 14:17. Na drugoj strani Bašić pogađa trojku, 17:17.

5' Ušao je Partizan u dobar ritam. Si ima sedam poena, dok Janković sa linije za slobodna bacanja povećava na +4, 9:13. Dašić i Litl preko linije za slobodna bacanja smanjuju na 12:13.

3' Renfro vraća trojku, a Sime Šralja nije uspeo da pogodi trojku. Marinković je sjajno istrčao kontranapad i pogodio za dva, 5:5. Na drugoj strani Si poentira, 5:7.

2' Prvi poeni za Zadar preko Božića, 2:0. Špralja blokira Marinkovića, ali Zadar gubi loptu. Bandža Si promašio je otvoren šut za tri poena. Na drugoj strani Dašić pogađa van linije 6,75.

1' Počela je utakmica! Prvi napad imaju košarkaši Partizana. Lendejl je pokušao iz horoga, ali je promašio. Crno-beli su se odbranili i krenuli u napad. Potom faul u napadu Lendejla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d