Nova vest
Košarka

Petak, 11.01.2019.

22:36

Jović odličan, Micov u kontraritmu – Bajern bolji od Armanija

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Armani iz Milana rezultatom 93:87 u 18. kolu Evrolige rezultatom

Izvor: LN

Autor: LN

Jović odličan, Micov u kontraritmu – Bajern bolji od Armanija
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Bajern je preuzeo kontrolu nad utakmicom tokom druge četvrtine i nije dopuštao gostima da ni u jednom trenutku do kraja meča pomisle da mogu da ozbiljnije ugroze Bavarce.

Prednost tima iz Minhena je iznosila i 14 poena u pojedinim trenucima meča, a gosti su najbliži egalu bili početkom treće deonice kada su došli na -4.

Od velikog broja srpskih košarkaša na ovom meču najviše se istakao Stefan Jović. Bivši plejmejker Crvene zvezde postigao je 14 poena uz po dva skoka i ukradene lopte. Pored njega, Vladimir Lučić postigao je sedam, a Nemanja Dangubić dva poena.

Najefikasniji bili su Maoda Lo i Nihad Đedović sa 18, dok je Peteri Koponen meč završio sa 14 poena.

Na drugoj strani istakao se Majk Džejms sa 29 poena i pet asistencija. Arturas Gudaitis ubacio je 18 poena i deset skokova, dok je Vladimir Micov imao sedam poena uz šut za tri poena od 0/7. Nemanja Nedović nije igrao.

Baskonija je deklasirala Gran Kanariju na domaćem terenu. Oni su ostvarili pobedu od 83:66, iako nije izgledalo da će domaćin doći do tako lake pobede.

Gosti sa Kanarskih ostrva imali su prednost od tri poena na poluvremenu, ali su u narednih 20 minuta postigli samo 24 poena i zabeležili veoma ubedljiv poraz.

Bolji od ostalih kod Baskonije bili su Marselinjo Uertas sa 24 i Vensan Poarije sa 20 poena. Ilmane Diop je dodao 13, uz dabl-dabl od deset skokova.

Tri igrača bila su dvocifrena kod Granke, Ondrej Balvin je imao 16, Julis Baes 12, a Markus Erikson 11 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve