Nova vest
Košarka

Utorak, 08.01.2019.

23:15

Prelomile trojke Rudija Fernandesa, Real iščupao pobedu Gran Kanariji

Košarkaši Real Madrida pobedili su Gran Kanariju u španskom derbiju 17. kola Evrolige sa 75:67.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Prelomile trojke Rudija Fernandesa, Real iščupao pobedu Gran Kanariji
EPA-EFE/ELVIRA URQUIJO

Jedan od junaka pobede u tesnoj utakmici u kojoj "kraljevići" nisu blistali, bio je Rudi Fernandes koji je na tri i po minuta do kraja dao trojku preko dva igrača za 66:62.

Koji sekund pre toga dao je i dva slobodna bacanja za preokret i vođstvo svog tima i Real je tada malo pronašao napadački ritam.

Najefikasniji je kod pobednika bio Serhio Ljulj sa 16 poena, Fernandes je većinu od svojih 11 poena dao u poslednjoj četvrtini, a Entoni Rendolf i Gustavo Ajon su imali po 10.

Albert Oliver i Eulis Baes su ubacili po 12 poena za tim sa Kanara, a Pauli Oriol je dodao 11.

U poenterski neefikasnom meču, Real i Gran Kanarija su prvu deonicu završili sa 16:15 u korist "kraljevića".

Nijedna od ekipa nije uspevala da se odlepi sve do pred kraj poluvremena i slobodnih bacanja Alberta Olivera, a onda i njegove trojke za 34:27.

Gran Kanarija u trećoj četvrtini probija barijeru od deset poena košem Oriola za 48:38, ali Real postepeno počinje da se vraća i hvata priključak do ulaska u četvrtu četvrtinu (56:52).

Tada na scenu stupa Fernandes koji je prvo pogodio za 66:62, a onda zapečatio sudbinu Gran Kanarije trojkom za 69:63 na dva minuta i 20 sekundi do kraja.

Realu je ovo 14. trijumf ove sezone u Evroligi i Madriđani su drugi, dok je Gran Kanarija 13. na tabeli sa šest pobeda i 11 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve