Nova vest
Košarka

Subota, 05.01.2019.

19:00

Lendejl iz "odbojke" u poslednjoj sekundi za pobedu Partizana!

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar 75:73 u dramatičnom meču 14. kola ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Lendejl iz
StarSport

Svašta se dešavalo u završnici utakmice, a junak pobede crno-belih je Džok Lendejl koji je iz odbojke pogodio u poslednjim desetinkama meča.

Tek koji sekund pre toga Antabija Voler je pogodio sa poludistance i, činilo se, time rešio pitanje pobeednika jer je Mornar poveo 73:72 na sekund do kraja.

Drenovac potom faulira Renfroa, Aleks pogađa jedno slobodno bacanje, a Lendejl samo dotiče loptu tek toliko da je skrene ka obruču za pobedu.

Najefikasniji je na kraju bio Aleks Renfro sa 18 poena i zlata vrednim trojkama koje su držale priključak Partizanu u poslednjoj, očajnoj četvrtini crno-belih.

Pratio ga je spomenuti Lendejl sa 12 poena, a po 11 su imali Stefan Janković i Aleksej Nikolić. Na drugoj strani se istakao Voler sa 24 poena, a Nikola Rebić je imao 12.

Crno-beli su odigrali solidno prvo i katastrofalno drugo poluvreme kada je Mornar zahvaljujući seriji poena i izgubljenim loptama Partizana uspeo da preokrene i dođe nadomak pobede.

Partizan je uspeo da se revanšira ekipi iz Bara za poraz u oktobru prošle godine kada je Mornar trijumfovao 97:94.

Aleksej Nikolić je do ove utakmice imao svega 17 odsto šuta za tri poena, ali se u prvoj četvrtini meča bar na nekoliko minuta pretvorio u Stefa Karija i pogodio tri od četiri šuta.

Domaći igrači su bili u dobrom šuterskom ritmu, a Nikolić je tri trojke ubacio za samo pet minuta i Partizan je vodio 14:8.

Od tog trenutka je popustio napad crno-belih, nekoliko lopti je izgubio novajlija Nikola Janković, koji se uopšte nije snašao na parketu i Mornar je održavao korak do kraja prve deonice koju je Partizan dobio sa 18:14.

Centar Đorđe Gagić je u tim trenucima malo "razmrdao" ekipu Partizana, koja je dobro krenula drugu četvrtinu - poenima Gagića i trojkom Pejdža za 23:14.

Mornar je još jednom, nošen pogocima Volera i Grenta, uspeo da smanji zaostatak, ali se boljitak u igri domaćih video ulaskom Džoka Lendejla.

Stefan Jaković je u 16. minutu poentirao uz faul i vratio Partizanu +9, da bi Gagić sjajnom fintom i okretanjem Uroša Lukovića iz reketa doneo Partizanu i svih +11 pri rezultatu 36:25.

Gosti do poluvremena uspevaju da smanje razliku na 38:29, ali je Partizan imao kontrolu meča.

Ono što mu je falilo u prvom delu igre, Mornar je krenuo da nadoknađuje u trećoj četvrtini. Dve trojke, prvo Sane, a onda i Voler i Mornar je prišao samo dva poena za manje od minuta.

Renfro tada "gasi požar" trojkom, a Partizan vraća razliku na onu iz prvog dela. Mornar je do kraja treće četvrtine postepeno "topio" prednost domaćina, Mijović je iskoristio nekoliko slobodnih bacanja i Mornar je dva minuta pred kraj treće četvrtine prišao opet na dva razlike – 51:49.

Lendejl je u tim trenucima dvaput skočio u napadu, ali se videlo da Partizan nema baš nikakvu ideju kako da napade rešava pa su se nizali promašaji Nikolića i Marinkovića.

Barani u poslednjem minutu treće četvrtine uspevaju da izjednače posle koša Sanea uz faul, ali je Partizan za samo četiri sekunde, zahvaljujući kombinaciji Renfro - Lendejl uspeo da uđe u četvrtu sa minimalnom prednošću 55:53.

Četvrta četvrtina bila je tesna i napeta. Mnogo izgubljenih Partizana i samo četiri poena za šest, sedam minuta najčešće nisu recept za pobedu, a tako je izgledala završnica Partizana.

Mornar uspeva da preokrene na četiri minuta do kraja, a onda i poveća prednost koševima Volera, Lukovića i Rebića. Barani su napravili seriju 9:0 i poveli 66:59 i delovalo je da je to kraj za srpski tim.

Međutim, trojka Renfroa i poeni pod košem Renfroa i kontra Gagića za samo trideset sekundi vraćaju Partizanu egal na oko dva minuta do kraja.

Petom trojkom Renfro vraća prednost Partizanu 69:68, a onda je usledila završnica u kojoj su crno-beli nekako ipak uspeli da iščupaju pobedu.

Partizan sada ima osam pobeda i šest poraza, dok se Mornar nalazi u "donjem domu" ABA lige sa pet pobeda i devet poraza.

IV četvrtina

40' – Voler promašuje trojku, Zagorac je uhvatio skok u odbrani i dobio faul. Pogađa jedno bacanje Zagorac, Voler daje trojku, a Pejdž flouter! Partizan vodi 72:71. Usledila je dvojka Volera na sekund do kraja. Renfro je primio loptu na polovini gostiju posle tajm-auta, Drenovac ga je faulirao i Renfro je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Promašaj drugog bacanja je pokupio odbojkom Lendejl i sa zvukom sirene postavio konačan rezultat 75:73 za Partizan.

39' –
Renfro hvata svoj promašaj pod košem i poentira, Partizan se za samo trideset sekundi vratio u igru i od -7 došao do izjednačenja, u dva napada 66:66! Voler pogađa bacanja, ali onda... RENFROOOOOOO! Peta trojka za vođstvo Partizana 69:68.

38' – Trojka Renfroa!
Mijović posle promašene trojke faulira Gagića u kontri i Partizan smanjuje zaostatak na 66:64.

37' –
Mornar je napravio seriju 9:0 posle poena Volera za dva - 66:59 za goste.

36' – Sedamnaesta izgubljena lopta, ovog puta Nikolić, Luković u narednom napadu zakucava i Mornar vodi 62:59. Rebić ide u prodor i daje koš pod faulom 64:59 za goste!

35' – Taj Voler skače i pogađa za dva, Lendejl pravi korake za 16. izgubljenu loptu tima. Petnaest ima Mornar.

34' –
Luković pravi faul, Partizan prokockava još jedan napad, a Renfro onda prinuđen da faulira Lukovića pod košem - 59:58 za Partizan.

33' –
Si gubi loptu, Mornar trči kontru, Mijović dodaje, a Mićović završava na drugom obruču za izjednačenje 57:57. Lendejl pogađa pod košem, ali Zagorac prosipa priliku da odlepi svoj tim faulom u napadu - 59:57.

32' –
Si prolazi uz čeonu liniju i dobija loptu u pravom trenutku za poene uz faul - 57:53. Luković na drugoj strani dobar pod košem, 57:55.

31' – Izgubljena lopta Partizana, gubi i Mornar zahvaljujući Rebiću. Nije dugo čekao da uzvrati još jednom i Vanja Marinković pa je prvi minut prošao u očajnim napadima na obe strane.

III četvrtina

30' – Sane se demarkirao i pobegao odbrani, Luković ga je pronašao i Sane poentira uz faul, pogađa bacanje i donosi egal Mornaru 53:53! Ipak, Renfro istrčava za četiri sekunde čitav teren, dodaje Lendejlu, a ovaj se podiže na šut i pogađa sa zvukom sirene 55:53 za Partizan na kraju treće deonice.

29' –
Lendejl dvaput skače u napadu, saigrači ga traže u reketu gde je "kampovao" tri sekunde. Mijović je zatim opet fauliran u napadu Mornara - 53:50.

28' – Mijović
pogađa dva penala posle faula Zagorca, Mornar prilazi na koš zaostatka - 51:49! Renfro dodaje Siju pod košem ovaj produžava do Lendejla koji flouter pretvara u dva poena - 53:49.

27' –
Dobro iskakanje Veličkovića posle pika i jop bolje markiranje Nikolića, ukradena lopta za Partizan. Usledila je akcija za Lendejla, ali i odlična blokada Lukovića. Sane skače i pogađa trojku, a Mornar opet prilazi na četiri razlike 51:47 za Partizan.

26' –
Fauliran Nikolić u prodoru, i on ne greši sa linije penala, na koju će posle prekršaja Veličkovića i Nikola Rebić - 48:41. Renfro maestralno pogađa trojku posle povratne lopte Lendejla, uzvraća trojkom od table Rebić - 51:44.

25' – Janković faulira Lukovića, sudije sviraju tehničku. Voler promašuje bacanje za tehničku, ali Luković oba puta pogađa 46:39 za Partzian.

24' –
Voler precizan za dva, precizan i Stefan Janković za tri, 46:37.

23' – Zagorac poentira posle izgubljene lopte Sanea, ali ne daje trojku posle nove prodate lopte Mornara, 43:35.

22' –
Renfro "gasi požar" i postiže i on trojku za Partizan da odbije nalet gostiju - 41:35 za crno-bele.

21' – Trojka Mornara na startu drugog dela, a onda još jedna! Prvo Sane, a onda i Voler, Mornar prilazi na jedan posed.

II četvrtina

20' – Janković hvata skok u napadu i dobija faul - 38:29. Očajan step bek Rebića i jednako loš lob pas Partizana završavaju poluvreme u kom je Partizan bio bolji.

19' –
Nesportska za Pecarskog, Luković polovičan sa penala, Pejdž promašuje na obruču, a Drenovac pogađa uz faul i Mornar smanjuje 36:29 za Partizan.

18' –
Rebić promašuje trojku, neprecizan i Marinković. Gagić "drim šejkom" okreće Lukovića i Partizan stiže do prve dvocifrene prednosti 36:25.

17' – Trojka Renfroa!
Smireno je primio loptu na sredini, bio je sam i iskoristio to (34:25). Luković "zida" pored Gagića, ne uspeva, ali ne uspeva ni Partizan da sačuva loptu u kontri. Ona ispada Pecarskom.

16' –
Stefan Janković pogađa posle prodora uz čeonu liniju, bio je i pod faulom, pa crno-beli vraćaju maksimalnu prednost od devet poena - 31:22. Nije brzo potrajala jer su igrači Mornara uhvatili dva ofanzivna skoka za pet sekundi i onda je Drenovac poentirao uz faul - 31:25 za domaće.

15' – Lendejl je ušao umesto Jankovića i odmah doprineo ofanzivnim skokom, a onda i poenima posle finte uručenja - 28:22.

14' –
Nikola Janković se raspada u napadu, pokušava da igra leđima ka košu, gubi ravnotežu i pada, dok Grent na drugoj strani ide do koša i faula za slobodna bacanja - 26:22.

13' –
Sjajna kombinacija igrača Partizana pod košem Mornara koju pod faulom završava Zagorac za 26:18. Težak šut Grenta, Zagorac blokiran u kontri, a onda Voler daje trojku, sve za 30 sekundi 26:21 za Partizan.

12' –
Dva dobra napada Grenta za Mornar i polaganje, 23:18 u korist crno-belih.

11' –
Gagić je uneo energiju na parket. Dobija faul pri šutu za dva poena, pogađa oba slobodna bacanja i Paritzna vraća šest razlike (20:14), a onda trojku daje Pejdž posle povratne lopte Veličkovića 23:14.

I četvrtina

10' – Gagić se dobro namestio u reketu leđima okrenut košu, faulira ga Vujošević, a centar Partizana pogađa oba bacanja za 18:14 na kraju prve četvrtine.

9' –
Nekoliko konfuznih napada na obe strane, Voler je na metar od koša driblao sebi u nogu pa je propao napad Mornara.

8' –
Veličković pogađa flouter, Drenovac poentira za Mornar koji drži priključak 16:14.

7' –
Nikola Janković gubi loptu pod košem posle dobrog protoka u napadu Partizana, Mićović poentira a Mornar prilazi na jedan posed 14:12.

6'
Nikola Janković upisuje prve minute, idealno ga pod košem pronalazi Nikolić, a Janković promašuje čist zicer i ne daje prve poene za Partizan. Voler je pogodio sa poludistance, a Mornar je smanjio zaostatak 14:10 za Partizan.

5' – Treća trojka Nikolića, trojku daje i Janković, 14:8 za Partizan!

4'
Ostaje sam Janković i promašuje otvoren šut sa tri metra, a Mićović baš pored njega okreće i daje koš za 8:8.

3' –
Sjajan prodor Rebića do koša, a onda građenje pod košem i pivotiranje Lendejla, 8:6 za Partizan.

2'
Luković fauliran na ofanzivnom skoku i šutu, pogađa jedno od dva slobodna bacanja, a Aleksej Nikolić pogađa novu trojku i Partizan vodi 6:4

1'
– Prvi napad ima ekipa Mornara i odmah trojka Volera (3:0), Nikolić odgovara trojkom za 3:3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

418 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve