Nova vest
Košarka

Subota, 29.12.2018.

22:36

Trinkijeri: Nismo dovoljno talentovani, moramo da igramo na koš manje

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri kaže da je očekivao tesnu i napetu utakmicu protiv Olimpije u Ljubljani i da njegov tim mora da popravi odbranu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Trinkijeri: Nismo dovoljno talentovani, moramo da igramo na koš manje
StarSport

Partizan je u Stožicama posle mnogo borbe uspeo da slomi otpor Olimpije i pobedi 72:66 u 13. kolu ABA lige.

Trinkijeri je ujedno postao i trener koji je vodio Partizan do pobede na tom gostovanju prvi put od 2013. godine.

"Utakmica je bila baš kao sto sam očekivao. Teška, nijedna ekipa nije uspevala da prelomi. Važna pobeda, koliko, pet, šest godina Partizan ovde gubio? Igrali smo na momente solidno u odbrani, na momente isto tako u napadu. Nismo bili dovoljno iskusni da vežemo dobru napad i odbranu, ali na kraju smo zaslužili pobedu jer smo bolje igrali u ključnim momentima", opisao je meč Trinkijeri.

Trener gostiju prokomentarisao je i to što je Partizan protiv Olimpije primio najmanje poena otkako je on na klupi, a da je ljubljanski tim imao samo sedam asistiranih koševa.

"Pogodili su Špan i drugi bekovi teške trojke, to je moglo da nam napravi velike probleme, ali uspeli smo na kraju malo bolje da čuvamo u odbrani. Ona je za nas ključna bez toga ne možemo igrati... Nismo dovoljno talentovani da igramo na koš više, moramo na koš manje"
, kaže Trinkijeri.

Protiv Olimpije je debitovao i Aleks Renfro.

"Zadovoljan sam, igrao je, treba nam veteran, videli ste da zna šta radi. Nije sjajno igrao, ali došao je pre dva dana i vodio je ekipu. Imao je plus-minus 15 i šta ćeš više od novog plejmejkera",
istakao je strateg Partizana.

Novinare je zanimalo i da li je Renfro doveden jer Andrea nije zadovoljan Aleksejem Nikolićem.

"Koliko je minuta igrao Ali? Dvadeset. Da nisam zadovoljan igrao bi tri minuta. Ja sam samo adaptirao sastav, Pejdža sam stavio malo od lopte jer je dobar šuter i sad igramo tako. Zadovoljan sam, (Aleksej) je igrao preko dvadeset važnih minuta, grešio je kao svi drugi, ali je za mene i to se ne dira",
zaključuje Trinkijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve