Nova vest
Košarka

Subota, 29.12.2018.

17:30

Džikić dobio otkaz u Budućnosti!

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić više nije trener šampiona ABA lige podgoričke Budućnosti.

Izvor: LN

Autor: LN

Džikić dobio otkaz u Budućnosti!
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Džikić je prošle sezone savladao Crvenu zvezdu u finalu ABA lige i ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba, čime ga je uveo u elitnu Evroligu.

Budućnost je u novu sezonu ušla sa velikim ulaganjima, ali je u Evroligi posle 15 utakmica ostvarila samo tri pobede, dok je u ABA ligi na skoru od osam trijumfa i četiri poraza.

Džikić je dobio otkaz u subotu, samo dan pred derbi meč regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

"KK Budućnost Voli se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtjevno učešće u Evroligi, kao i regionalnoj ABA ligi. Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promjeni šefa stručnog štaba", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Džikić je u Budućnost došao 2017. godine, gde je prešao iz Partizana. Prethodno je vodio reprezentaciju Makedonije, kao i Krku, Lijetuvos Ritas i Olimpiju iz Ljubljane.

Budućnost će u utakmici protiv Crvene Zvezde, koja se igra u nedelju od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", voditi pomoćni trener Đorđe Adžić. Crnogorski tim je u potrazi za novim trenerom, ali još uvek nije poznato ko će to biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve