Nova vest
Košarka

Subota, 29.12.2018.

17:00

Napet meč i tesna pobeda Partizana za kraj godine u Stožicama

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju sa 72:66 u vrlo uzbudljivoj završnici meča 13. kola ABA lige u hali Stožice u Ljubljani.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Napet meč i tesna pobeda Partizana za kraj godine u Stožicama
StarSport

Olimpija se sve do kraja držala u igri iako je Partizan imao i sedam poena prednosti, a Džok Lendejl je od tragičara u prvom, izrastao u pravog junaka u drugom poluvremenu meča.

On je imao 13 poena i devet skokova, ali je većinu poena dao kada je najviše trebalo. Efikasniji je od njega bio Markus Pejdž sa 15 poena, a 13 je imao Marinković.

U prvih nekoliko minuta utakmice bilo je više izgubljenih lopti i izvedenih slobodnih bacanja, nego pogodaka iz igre.

Olimpiju je predvodio Jan Špan sa 19 poena, Domen Lorbek je ubacio 14, a Mirza Begić i Jusuf Sanon po 11.

Sa samo dva koša iz igre, Olimpija je posle šest minuta igre imala isto toliko poena prednosti dok se Džok Lendejl mučio da uopšte sačuva loptu u napadima Partizana.

Lendejl je već posle nekoliko minuta imao tri izgubljene lopte (do kraja poluvremena čak pet), Olimpija je vodila 10:4, ali su se tada crno-beli "probudili".

Renfro je ukrao loptu, Zagorac posle kontre pogodio jedan od dva penala, Partizan je uhvatio ofanzivni skok, a Pejdž posle finte pocepao mrežicu trojkom za 10:10.

Od tog trenutka i osmog minuta do kraja poluvremena igralo se poen za poen. Na kraju očajne prve četvrtine je bilo 15:15, dok je druga završena minimalnom prednošću Partizana 33:32.

Drugo poluvreme bilo je zanimljivije od prvog. Proradio je šut Slovenaca koji su počeli da pogađaju trojke, Marinković i Pejdž su uzvraćali spolja, a Lendejl je "proradio" u reketu.

Renfro je uspevao da probija i razigrava, a Partizan je baš posle njegovih poena u 32. minutu došao do 57:51 što je gotovo do kraja bila najveća prednost gostiju na meču.

Usledila je baražna paljba Špana i Lorbeka, a Olimpija je uspevala da se drži u igri sve do 34. minuta. Tada se desio verovatno presudni trenutak koji je prelomio meč.

Begić je fauliran pri rezultatu 61:60 za Partizan, Olimpija je bila u naletu, a on je promašio oba slobodna bacanja.

Nakon toga je "proradio" Lendejl koji je u dva napada dvaput poentirao, da bi posle slobodnih bacanja Renfroa u 37. minutu, Partizan imao maksimalnih +7 pri rezultatu 67:60.

Špan i Badžin su u završnici pokušali da dalekometnim hicima preokrenu, ali je tim Andree Trinkijerija uspeo da se odbrani i pobedi. Crno-beli su pobedom napredovali do petog mesta i sada imaju skor 7-6, dok je Olimpija deveta sa četiri pobede i osam proaza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

IV četvrtina

40' – Au kakav potez Pejdža koji pravi nesportski faul nad Lorbekom posle izgubljene lopte! Igrač Olimpije pogađa oba penala, Špan ubacuje loptu u igru, ali Badžin promašuje trojku, a Partizan do kraja uspeva da sačuva prednost 72:66.

39' –
Lep pogodak Špana, odličan i Lendejl još jednom! 69:64 za Partizan.

37' –
Ofanzivni skok Džonsa i poeni posle slobodnih bacanja Renfroa - Partizan je imao +7, a Džons je to smanjio na 67:62.

36' –
Uzaludan ofanzivni skok Džonsa, Badžin solira i "prodaje" loptu, a Lorbek potom pravi ličnu grešku na Pejdža koji promašuje polaganje. Skače u napadu Lendejl i daje koš uz faul 66:60 za Partizan!

35' –
Špan prodire uz čeonu liniju, vraća za Begića koga faulira Janković ali centar Olimpije promašuje oba bacanja! Renfro sjajno proigrava Lendejla koji poentira za 63:60.

34' – Špan pa Marinković, pa Badžin!
"Pršte" trojke na sve strane a Partizan uspeva nekako da zadrži vođstvo 61:60.

33' – Opet trojka Špana!
Prepolovio je prednost crno-belih 57:54. Pejdž nakon toga promašuje poludistancu, Renfro zicer, a Vanja Marinković baca loptu u 15. red tribina.

32' –
Vrhunski dribling Renfroa, ostaje sam na obruču i koristi što je Lorbek izgubio loptu u prethodnom napadu - nova najveća prednost Partizana 57:51.

31' –
Janković siguran u reketu, Lendejl dobro brani svoj reket, a onda Janković promašuje ceo koš - 55:51 za goste.

III četvrtina

30' – Serija trojki u finišu! Trojka Špana, a onda dvojka Gagića iz reketa. Lorbek se povukao iza linije, nije ga ispratio čuvar i igrač Olimpije je to kaznio trojkom za 50:49 u korist Partizana. I to nije bilo sve! Strašan šut za tri Pejdža, pa onda Lorbeka za dva sa zvukom sirene i Partizan na ulasku u četvrtu četvrtinu vodi 53:51.

29' –
Olimpija igra presing što ne prolazi baš uvek. Pejdž se provukao iza leđa odbrane i Sanona pa posle dodavanja Gagića dobio 2+1 - 48:43 za Partizan, a Pejdž je postao i prvi girač sa više od deset poena u dresu crno-belih.

28' –
Roling Nikolića i pogodak od table, na gotovo isti način poentira i Begić, a onda i Veličković, igra se samo na niskom postu 45:42.

27' –
Begić okreće Lendejla, Sanon faulira Nikolića 41:37. Nikolić potom "proleće" pored Lorbeka koji je sačekao da Aleksej prođe i onda se podigao na šut za tri. Olimpija je prišla na poen 41:40.

26' –
Lep prodor Pejdža i visoko bačena lopta koja se ravno spustila u mrežicu, 40:35 za Partizan.

25' –
Janković promašuje slobodna bacanja, Begić neprecizan u sledećem napadu Olimpije, ali je jasno da će se sada Ljubljančani na njega oslanjati. Marinković i Lazić su potom promašili po trojku.

24' –
Promašaj, skok u napadu, promašaj, skok u napadu, ovako je izgledao ukratko napad Olimpije koji završava Begić poenima za 38:35.

23' –
Renfro, uspeva da prođe pored Džonsa i pogodi, a onda i da ukrade loptu posle koje je Partizan samo izgubio loptu. Gubi je još jednom i Olimpija, pa Marinković daje trojku 38:33 za najveću prednost Partizana u utakmici do sada.

22' –
Zagorac gubi loptu, Špan dotura loptu Begiću pod košem, a njega faulira Renfro - posle minut i po prvi poeni u drugom poluvremenu 33:33. Begić je potom i odlično izblokirao Renfroa.

21' –
Gagić dobro reaguje pod svojim košem, ali je onda izblokiran na drugoj strani. Promašuju i Begić i Džons potom za Olimpiju.

II četvrtina

20' – Proradio je Marinković, šutira i pogađa za 33:30, ali je Sanon uspeo da se oslobodi Zagorca u poslednjim sekundama poluvremena i pogodi sa poludistance za 33:32 u korist Partizana.

19' –
Renfro za Sija, Si skače ali ne može pored Lorbeka bez faula igrača domaćih - 31:28 za Partizan. Badžin ne pogađa flouter, ali pogađa bacanja - 31:30 za Partizan.

18' –
Maestralan potez i pogodak uz malo sreće za Novicu Veličkovića (28:28). Gubi loptu Olimpija potom, Lendejl promašuje zicer. Si je ukrao dve lopte, a Marinković profitira u kontri - 30:28 za crno-bele.

17' –
Špan zaustavljen u reketu, pa precizan sa penala, Nikolić gubi loptu na svojoj polovini a Šamanić završava kontru na obruču 28:26 za Slovence.

16' –
Alej-up Partizanove "četvorke" i "petice", završava Lendejl zakucavanjem, a Vličković upisuje asistenciju 23:23. Špan potom pogađa polaganje, a Nikolić trojku za vođstvo Partizana 26:25.

15' –
Loš napad Partizana, Nikolić izblokiran na šutu za tri, Lorbek se podiže u sledećem napadu preko Lendejla iz pika i pogađa trojku 23:21 za Olimpiju.

14' –
Zagorac se podiže na šut i pogađa drugi obruč, Lendejl hvata ofanzivni skok samo da bi Rade napravio faul u napadu.

13' –
Nova trojka Renfroa, Partizan opet vodi 21:20. Težak promašaj Špana za tri, mnogo loših šuteva na obe strane.

12' – Sanon agresivno ide na koš, pa završava na liniji penala, 20:18.

11' – Promašuje Pejdž na otvaranju druge deonice, što kažnjava Sanon trojkom, ali odmah uzvraća Renfro sa zvukom sirene za 18:18.

I četvrtina

10' – Trojka Špana i Pejdža, klackalica u finišu prve četvrtine 15:13 za Partizan. Špan još jednom precizan, ovog puta za dva 15:15.

9' –
Dobar prodor Renfroa, a onda još bolja banana Džonsa, koji već u sledećem napadu nije mogao da zaustavi Lendejla posle pika, pa Partizan vodi 12:10.

8'
– Trojka Pejdža! Gubi loptu Šamanić posle dodavanja Džonsa, Renfro krade, a Zagorac vuče kontru i dobija faul. Posle drugog bacanja, Partizan hvata ofanzivni skok, a Pejdž "cepa mrežicu" posle finte i pravo niotkuda - 10:10, izjednačili su crno-beli

7' –
Špan "baca ciglu", Lendejl zaustavljen prekršajem, Partizan smanujuje zaostatak 10:6.

6' –
Sanon poentira, Lorbek na liniji slobodnih bacanja, a Olimpija vodi 10:4.

5' –
Er bol Lazića, Gagić i Janković kombinuju lepo pod košem ali Janković zatvoren. Gagić faulira Šamanića – 7:4 za Olimpiju.

4' –
Sanon probija, asistira za Begića koji je opet fauliran, 6:2 za Slovence. Paralelno sa poenima, Begić vezuje i lične greške. Gagić zida u reketu, Begić pravi drugi faul, a centar Partizana oba bacanja daje za 6:4 u korist Olimpije. Špan je potom promašio zicer.

3' –
Begić precizan sa penala, 4:0 za Ljubljančane. Slično kao i Ukrajinac maločas, prolazi do obruča i Aleksej Nikolić i Partizan upisuje prve poene 4:2.

2'
Sjajan prodor Sanona, Olimpija vodi 2:0. Nova izgubljena lopta za Lendejla, pa onda i promašaj za tri poena.

1'
Kombinacija Begić - Lazić ne prolazi pod košem Partizana, ali na drugoj strani Lendejl gubi loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve