Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.12.2018.

21:36

Željkov Fener utišao "Moraču", Milutinov oborio lični rekord

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Budućnost u gostima rezultatom 89:65 u 14. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Željkov Fener utišao
EPA-EFE/Alexandros Beltes

Fenerbahče je odigrao poprilično rutinski meč u "Morači", iako je domaći tim uspeo da zadrži egal na poluvremenu.

Međutim, vicešampion Evrope je pojačao gas u nastavku susreta, treću deonicu dobio rezultatom 27:15 i povratka za Crnogorce nije bilo.

Ekipa Željka Obradovića nastavila je da drži čelo tabele Evrolige sa 13 pobeda i samo jednim porazom, dok je Budućnost doživela 11. neuspeh i jedina lošija ekipa je Darušafaka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jan Veseli sa 19 poena, uz 9 skokova, asistenciju i tri ukradene lopte, Žofri Lovernj je većinu od 17 poena postigao u poslednjoj četvrtini, a imao je još 6 skokova i 3 asistencije, Nikola Kalinić je upisao 8 poena (1-7 za dva, 2-4 za tri), uz 3 skoka i 2 asistencije za 25 minuta, dok je Marko Gudurić zabeležio 5 poena (1-1 za dva, 1-2 za tri), skok, asistencju i ukradenu loptu za 19 minuta na terenu.

Budućnost u sledećem kolu gostuje u Minehu, dok Fenerbahče istog dana u Istanbulu dočekuje Real Madrid.

U drugoj utakmici istog termina Olimpijakos je takođe bio veoma ubedljiv, ovoga puta protiv Gran Ganarije – 98:77.

Srpski centar Nikola Milutinov nije bio košgeterski raspoložen kao u nekim prethodnim utakmicama, ali je obeležio i ovaj susret. On je zabeležio 5 asistencija, što mu je lični rekord u dosadašnjem toku karijere, a usput je postigao 11 poena i uhvatio 6 lopti.

Najbolji kod "crveno-belih" bio je Vasilis Spanulis sa 21 poenom i 7 asistencija, a odlično ga je pratio i Jorgos Printezis sa pet poena manje.

Nikola Radičević je kod gostiju na parketu proveo manje od dva minuta i ostao bez zapaženog učinka, dok su najbolji bili Sim-Sander Vene i Ondrej Balvin sa po 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve