Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2018.

21:59

Andora slomila otpor Monaka, Zvezda verovatno kao treća ide dalje

Košarkaši Andore pobedili su Monako rezultatom 87:80 u poslednjem kolu grupe A Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Andora slomila otpor Monaka, Zvezda verovatno kao treća ide dalje
Starsportphoto

Andora je ovim trijumfom overila plasman u drugu fazu sa druge pozicije jer ima bolji međusobni skor od Crvene zvezde, što znači da će srpski šampion najverovatnije proći dalje kao trećeplasirani.

Čak i u slučaju poraza od Galatasaraja i trijumfa Ulma nad Brešom, gotovo je nemoguće da Nemci prestignu Zvezdu jer naš tim trenutno ima neuporedivo bolju koš-razliku – plus 40 u odnosu na -20 Ulma.

Taj duel na programu je u sredu od 18.00 u Istanbulu.

Andoru je predvodio Džon Šurna sa 17 poena, dva više od Endrua Albisija, dok su se na drugoj strani istakli Džerod Džouns sa 16, Serži Gladir sa 15 i Elmedin Kikanović sa 14 poena.

Kao trećeplasirana bi Zvezda igrala u Top 16 grupi sa Valensijom, Unikahom i B4 timom, što će najverovatnije biti Limož (francuski tim u poslednjem kolu samo treba da dobije Arku iz Gdanjska kod kuće).

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Cedevita je poražena od Tofaša sa 96:92,

U Cedeviti je najbolji bio Eldžin Kuk sa 32 poena i devet skokova. Dvocifren učinak imali su i Džejkob Pulen sa 16, Filip Krusulin sa 14 i Andrija Stipanović sa 13 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve