Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2018.

20:51

Preokret Fenerbahčea, sa -18 do pobede nad CSKA

Košarkaši Fenerbahčea su u 13. kolu Evrolige ostvarili veliku pobedu pošto su kod kuće savladali ekipu CSKA iz Moskve sa 79:75.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Preokret Fenerbahčea, sa -18 do pobede nad CSKA
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Izabranici trenera Željka Obradovića još jednom su pokazali kakvu imaju mentalnu snagu pošto su gotovo izgubljenu utakmicu uspeli da preokrenu i reše je u dramatičnom finišu.

Moskovljani su imali prednost gotovo do pred sam kraj meča. Ta prednost je na poluvremenu bila 12 poena (36:48), da bi na kraju treće četvrtine rezultat bio 44:62.

Ipak, za nošeni podrškom sa tribina košarkaši Fenerbahčea su odigrali odlično u poslednje dve četvrtine pa su na kraju zasluženo stigli do pobede.

Fenerbahče je prvu prednost stekao tek na 59 sekundi do kraja kada je Jan Veseli pogodio za dva poena (77:75), da bi u samom finišu Kostas Slukas pogodio oba bacanja za konačnih 79:75.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli bio je najbolji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, deset skokova i tri asistencije, a odmah iza njega po učinku bili su i naši košarkaši, Marko Gudurić sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije i Nikola Kalinić koji je postigao deset poena.

Luiđi Datome je takođe imao dvocifren učinak, meč je završio sa deset poena.

Kod "armejaca", čak petorica košarkaša imali su dvocifren učinak. Vil Klejburn je postigao 17, Kori Higins 12, Otelo Hanter i Serhio Rodrigez po 11, a Danijel Haket deset poena.

Izabranici Željka Obradovića su ubedljivo prvi, imaju 12 pobeda i samo jedan poraz, dok je CSKA treći sa skorom 10-3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve