Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2018.

19:53

Debakl Budućnosti u Istanbulu, Efes slavio sa 38 razlike

Košarkaši Budućnosti doživeli su ubedljiv poraz u 13. kolu Evrolige. Na gostovanju Anadolu Efesu u Istanbulu poraženi su sa 106:68 (29:20, 20:21, 32:12, 25:15).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Debakl Budućnosti u Istanbulu, Efes slavio sa 38 razlike
Foto:Starsport

Izabranici trenera Aleksandra Džikića su tako zabeležili deseti poraz u elitnom takmičenju, dok je Efesu ovo bila deveta pobeda.

Od samog početka bilo je jasno da će Efes diktorati ritam igre. Prvu četvrtinu, turski tim je dobio rezultatom 29:20, dok su na odmor otišili sa osam poena prednosti, 49:41.

Ako se može reći da su Podgoričani prilično dobro parirali domaćini u prvom poluvremenu, u nastavku, sve je bilo u znaku Efesa.

Turski tim je treću četvrtinu dobio sa dvadeset poena razlike. Budućnost je sredinom treće četvrtine bila na minus šest kada je Alen Omić smanjio na 59:53, ali Podgoričani u poslednjih četiri i po minuta nisu uspeli da postignu na poen, tako da je tu sve bilo završeno, jer je Efes na kraju treće deonice vodio sa 81:53.

Ni u poslednjoj četvrtini nije bilo drugačije, Efes je čak i povećao prednost tako da je na kraju zasluženo slavio.

U redovima pobedničke ekipe, naš Vasilije Micić je za nešto manje od 24 minuta na parketu postigao sedam poena uz tri skoka i pet asistencija. Najefikasniji u Efesu bio je Rodrig Bobua sa 22 poena, Brok Motum je postigao 17, Krunoslav Simon 15, a Adrijen Morman 13 poena.

Kod Budućnosti, Amerikanac Erl Klark je postigao 21 poen, Koti Klark se zaustavio sa 12, a Edvin Džekson na 11 poena.

U narednom kolu, koje se igra 20. decembra, Efes će gostivati u Moskvi protiv CSKA, dok Budućnost dočekuje Fenerbahče.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve