Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.12.2018.

20:39

Treći poraz Budućnosti – Cibona furiozno srušila šampiona

Košarkaši Cibona savladali su podgoričku Budućnost u poslednjoj utakmici 11. kola ABA lige – 83:77.

Izvor: B92

Autor:B92

Treći poraz Budućnosti – Cibona furiozno srušila šampiona
Photo: Cibona/Z. Baksaj, D. Vranar, G. Laušiæ

Cibona je odigrala odličan meč i potpuno zasluženo stigla do trijumfa nad aktuelnim regionalnim šampionom, kojem je nanela treći poraz.

Tokom prvih 30 minuta u Zagrebu pretežno je viđen rezultatski egal, gosti su u jednom trenutku imali dvocifrenu prednost, ali se njihova igra potom raspala, da bi domaći sastav furioznom četvrtom deonicom rešio pitanje pobednika.

Cibosi su taj deo igre dobili sa 25:20, ali su Crnogorci većinu tih poena postigli u finišu kada je već bilo jasno da nemaju vremena da stignu protivnika.

Hrvatski klub do trijumfa je vodio Markota sa 23 poena i 5 skokova, dok je odličan bio i Ljubičić koji je upisao 22 poena i 7 asistencija. Njih dvojica su jedini dvocifreni u svom timu.

S druge strane, najistaknutiji je bio Nemanja Gordić sa 18 poena i 7 uspešnih dodavanja, dok su po 13 dodali Klark i Džekson.

Izabranici Aleksandra Džikića ostali su na drugoj poziciji sa 8 pobeda i tri poraza, dok je Cibona šesta sa skorom 5-6.

Budućnost u utorak gostuje Efesu, a u četvrtak dočekuje Fenerbahče u Evroligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d