Nova vest
Košarka

Subota, 15.12.2018.

20:45

Centri nosili Partizan – Pionir i dalje neosvojiv za FMP

Košarkaši Partizana pobedili su FMP 83:77 u malom beogradskom derbiju u 11. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Centri nosili Partizan – Pionir i dalje neosvojiv za FMP
Foto: StarSport

Crno-beli na polovini regularnog dela sezone imaju skor 6-5, iza Mege i Cedevite koji dele treću poziciju, dok je FMP sa 4-7 na deobi 6-8.

Partizan je nakon slabog starta meča preokrenuo na poluvremenu, a potom zahvaljujući svojim centrima odbranio Pionior od "Pantera" koji nikad nisu slavili protiv Partizana na gostovanju u ABA ligi.

FMP je sjajnim šutom za tri poena ekspresno poveo 15:6 u Pioniru i do kraja prvog poluvremena diktirao ritam igre, ali Partizan u samoj završnici dolazi do svoje igre i serijom 8:0 preokreće za minimalnu prednost na velikom odmoru (43:42).

Crno-beli nastavljaju da diktiraju ritam i stiču devet poena razlike u trećem kvartalu (61:52), ali Rebić dalekometnim trojkama vraća FMP u život pred poslednji period (68:62).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Partizan nošen raspoloženim centrima opet pravi razliku, i sredinom poslednjeg kvartala prvi put dolazi do dvocifrene razlike (79:68), ali FMP koristi malu krizu u uigri domaćina i smanjuje na samo četiri poena (79:75).

Tada Zagorac pogađa važan koš, a potom Lendejl pogađa oba penala i stavlja tačku na meč.

Upravo je Džok Lendejl dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova, uz podršku u reketu od Đorđa Gagića sa takođe 16 poena bili najzaslužniji za trijumf crno-belih.

Dvocifren učinak imao je još Rade Zagorac sa deset poena, devet je postigao Bondža Si, a po osam Vanja Marinković i Markusus Pejdž (6as), koji su se ispromašivali (3/11 i 3/12).

FMP je predvodio Matic Rebec sa 17 poena, 13 je dodao Stefan Đorđević, dok su po deset dodali Marko Radovanović, Marko Jeremić i Stefan Pot koji je imao i šest asistencija.

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d