Nova vest
Košarka

Subota, 15.12.2018.

13:30

Obeleženo 18 godina od preranog odlaska Harisa Brkića

Na današnji dan navršava se tačno 18 godina od smrti nekadašnjeg kapitena Partizana i košarkaša Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne Harisa Brkića.

Izvor: LN

Autor: LN

Obeleženo 18 godina od preranog odlaska Harisa Brkića
Foto: Starsport

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji Harisa Brkića odžali su danas osamnaestogodišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu.

Poštu legendarnom Harisu Brkiću danas su, izmeđi ostalog, još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović i Rajko Toroman, objavljeno je na sajtu Partizana.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo s treninzima u KK Bosna.

Sa svega 17 godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, bio je kapiten tima koji se plasirao na fajnal-for u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, iz Podgorice se vratio u Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane "Pionir" napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

Njemu u čast, košarkaši Partizana će na predstavljanju timova pred današnju utakmicu protiv FMP-a, izaći u majicama s njegovim likom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve