Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.12.2018.

19:30

"Psovali su me, kleli i rekli da lažem, a istina je bila na dva klika"

Srpski košarkaš Nikola Kalinić napisao je evroligaški blog u kom je sumirao ovu godinu, izneo mišljenje i Luki Dončiću, tehnologiji, nauci i jednom nesporazumu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

StarSport

On je ocenio da će njegov tim biti "gladniji" uspeha u sledećoj godini jer je ove u maju izgubio finale Evrolige od Reala iako je bio favorit.

Dotakao se i letošnjeg "slučaja Kalinić", kada su ga navijači vređali misleći da je hrvatski fudbaler, koji je posle Mundijala bio "persona non grata" u Hrvatskoj.

"Još uvek nismo ni na polovini sezone ali moramo da ostanemo koncentrisani i da radimo. Dug je put i moram da budem iskren kad kažem da igramo stvarno dobro, ali moramo ostati u toj formi do kraja sezone. Neki od nas igraju zajedno po nekoliko godina i to definitivno pomaže...", piše Kalinić za zvanični sajt Evrolige.

Njegov tim je prošle sezone zaustavljen u finalu Fajnal fora u Beogradu, kada ga je pobedio Real.

"Taj poraz nam je dugo ostao u mozgovima. Zato smo ove sezone gladniji nego prošle godine i to pravi razliku, tera da se igra čvršće i ostale dobre stvari"
, kaže Kalinić, koji se dotakao i Luke Dončića.

"Najbolji timovi u EL mogu da održe najbolje igrače po više godina. Zato su uvek oni na vrhu. U većini slučajeva, zadržavanje igrača je najbolje oružje. Nije mnogo igrača otišlo, ali moram da kažem nešto o jednom od njih - Luki Dončiću. Način na koji igra u NBA čini naš poraz u finalu Evrolige malo manje bolnim. Drago mi je zbog njega i činjenica da igra dobro u NBA je dobro svedočanstvo i o nivou košarke u Evroligi"
, ističe srpsko krilo.

Pričao je o tome kako je ove sezone u odnosu na prošlu srž Fenerbahčea ostala ista jer nisu otišli igrači kalibra Bogdana Bogdanovića i Ekpea Juda, ali je spomenuo i situaciju sa hrvatskim fudbalerom Nikolom Kalinićem.

"Hteo sam da pišem i o društvenim mrežama i kao primer ću iskoristiti hrvatskog fudbalera koji je dao gol za Atletiko Madrid ove nedelje. Više me ne mešaju sa njim toliko, ali jesu letos tokom Svetskog prvenstva. U jednom trenutku je izbačen iz tima. Hrvatska je potom otišla u finale, a svi su počeli mene da psuju i proklinju misleći da sam on. Isprva nisam znao šta se dešava jer ne volim fudbal baš toliko. Pomislio sam, ok možda sam nešto pogrešio, ali ne zaslužujem sve te reči. Onda sam rekao da to nisam ja, pa su mi rekli da sam lažov... Društvene mreže izmiču kontroli, potrebna su dva klika da bi se videlo da postoji još jedan Nikola Kalinić – košarkaš. Informacija je na dva klika, ali je lakše komentarisati nego proveriti bilo šta"
, piše Kalinić.

Srpski košarkaš je svestan i da se ni internet, ni mreže ne koriste na pravi način.

"Tužno je videti da imamo toliko moći u rukama. Sa nekoliko klikova imamo pristup celokupnom znanju ovog sveta, na mobilnom telefonu, pristup istoriji, a mi to koristimo da gledamo rijalitije. Pomislim ponekad da bi svi ti naučnici, da su imali ovo znanje u rukama, napravili još veća otkrića. Možete li da zamislite šta bi uradili Nikola Tesla ili Alberta Ajnštajn sa svim tim lako dostupnim znanjem? Umesto toga, koristimo ga da gledamo zanimljive klipove i slikamo selfije",
piše košarkaš Fenerbahčea koji zaključuje na kraju da je 2018. bila dobra godina, uz nadu da će sledeća biti još bolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve