Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.12.2018.

10:23

Ristić: Najbitnija utakmica u ovom delu sezone

Centar Crvene zvezde Dušan Ristić istakao je važnost pobede nad Brešom (103:67) u devetom kolu Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Ristić: Najbitnija utakmica u ovom delu sezone
Foto: Starsport

Crveno-beli su se revaširali Italijanima za poraz u prvom duelu, u kojem su ispustili 22 poena prednosti, a meč su rešili impresivnom igrom u prvom poluvremenu koje su dobili čak 65:22.

"Stratos (Perperoglu) je na poluvremenu rekao da se tako nešto nije dogodilo tokom 20 godina njegove karijere. Ovo je primer kako treba da igramo u narednom periodu, posebno kod kuće. Ovo je možda i najbitnija pobeda u ovom delu sezone posle koje ćemo da igramo još bolje", rekao je Ristić.

Zvezda je protiv Breše okončala niz od tri poraza u EK i zahvaljujući porazu Galatasaraja od Monaka zvanično izborila mesto u Top 16 fazi.

"Najbolje igramo kada imamo maksimalnu motivaciju. Protiv jakih timova nam nije potreban poseban motiv, to su najlakše utakmice, ali smo neke gubili jer nismo bili koncentrisani, jer smo, po mom mišljenju, moslili da ćemo lako da pobedimo sa 70% snage. To je nauk za nas, moramo svaku utakmicu da igramo ako ovu ako želimo da pobedimo".

Ristić je maksimalno iskoristio ograničenu minutažu koju mu je dao trener Milan Tomić te postigao osam poena uz šest skokova za 11 minuta na terenu.

"Voleo bih da budem malo agresivniji. Mislim da radim dobar posao, trudiću se da nastavim tako. Cilj mi je da pomognem timu, bez obzira da li igram 5-6 ili deset minuta".

Zvezda u sledeće meč igra u subotu, gostuje Mega Bemaksu u Sremskoj Mitrovići (19h) u 11. kolu ABA lige u kojoj su crveno-beli neporaženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve