Nova vest
Košarka

Sreda, 12.12.2018.

16:26

Đorđević: Srbija će biti sjajan domaćin, devojke su zaslužile podršku

Selektor muške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uveren je da će Srbija biti sjajan domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice sledeće godine.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Đorđević: Srbija će biti sjajan domaćin, devojke su zaslužile podršku
Foto: Starsport

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji održava se od 27. juna do 7. jula napredne godine.

"Poznato je da je Srbija izuzetan domaćin, ne samo u emotivnom smislu, već i u organizacionom. To je uvek ide do perfekcije, najbolji su uslovi za sportiste i svi to cene u Evropi i znaju da istaknu", rekao je Đorđević novinarima posle žreba u Skupštini Grada.

On je čestitao Košarkaškom savezu Srbije što se izborio za organizaciju kontinentalnog takmičenja zajedno sa Letonijom (Beograd, Niš, Zrenjanin i Riga).

"Siguran sam da ćemo biti fantastični domaćini i za ovaj veliki sportski događaj. Znači puno to za čitavu zemlju. Na nama je da se sada pokažemo".

Srpske košarkašice igraće u jakoj D grupi sa Rusijom, Belgijom i Belorusijom.

"Nije toliko ni bitno ko je u grupi. Mislim čak i da je bolje biti sa jakima i navici se odmah na takve duele. Posle toga sve zavisi od ukrštanja. Znamo kvalitet svih u grupi, ali mi smo bili evropski šampioni i sa najvećim mogućim samopouzdanjem treba ući u prvenstvo".


Đorđević očekuje veliku podršku navijača, prvo u Zrenjaninu gde će Srbija igrati prvu fazu.

"Nadam se da će ljudi u Srbiji da daju podršku gde god da se igra. To su devojke apsolutno zaslužile",
završio je selektor "orlova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve