Nova vest
Košarka

Utorak, 11.12.2018.

14:40

Džikić o istorijskom uspehu Budućnosti, ponudama iz NBA i Partizanu

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić pričao je o raznim stvarima koje su obeležili njegovu trenersku karijeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Džikić o istorijskom uspehu Budućnosti, ponudama iz NBA i Partizanu
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Džikić je razgovarao sa legendarnim košarkašem, koji trenutno radi za Evroligu, Džoom Arlaukasom.

Trenutno trener Budućnosti, a nekada i Partizana, pričao je o svom bivšem klubu, kao i drugim trenerskim iskustvima u Sloveniji, Litvaniji, ali i NBA.

Džikić je neke od svojih prvih koraka ostvario u Partizanu početkom novog milenijuma, gde je vodio mlađe kategorije, da bi zatim preuzeo "kormilo" tog kluba 2016. godine.

U razgovoru sa Arlaukasom on se dotakao i tema kao što su rat tokom vremena Jugoslavije, razgovor sa roditeljima, kako motivisati ljude muzikom, ali i tome kako je uspeo da prihvati dve NBA ponude u isto vreme.

Njih dvojica su prokomentarisali i istorijski uspeh Budućnosti, kada je ostvarila plasman u Evroligu pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu ABA lige.

Džikićeva Budućnost je smatrana za jednu od gorih ekipa u ovogodišnjem izdanju Evrolige, ali je sa tri pobede, protiv Baskonije, CSKA i Barselone, uspela da poboljša imidž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve