Nova vest
Košarka

Subota, 08.12.2018.

11:55

Zvezda konačno domaćin: Zadar je već slavio u "Pioniru"

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u nedelju ekipu Zadra u utakmici desetog kola ABA lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Zvezda konačno domaćin: Zadar je već slavio u
Foto: Starsport

Crveno-beli su pre pauze savladali Partizan i ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju.

Duel sa Zadranima dolazi nakon skoro jednomesečnog odsustva sa domaćeg parketa i predstavljaće osim takmičarske utakmice i odličnu pripremu za meč sa Brešom u Evrokupu (sreda, 19h).

Trener crveno-belih Milan Tomić od utorka je na treninzima imao sve igrače na raspolaganju nakon povratka Lazića, Dobrića i Cirbesa.

"Vraćamo se posle skoro mesec dana u našu dvoranu, prvi protivnik je ekipa Zadra, tim koji je opasan na gostujućim parketima, sve utakmice u dosadašnjem delu sezone dobili su kao gosti, protiv Partizana, Krke i Cibone. Zadar ima svoj stil, igraju brzu košarku sa dosta tranzicije I trčanja, I moramo da odigramo dobru utakmicu, bez padova i konstantno svih 40 minuta. Zadar ima svoje ambicije, promenili su I doveli dvojicu novih igrača Dašića I nešto ranije Vona, što govori da menjaju u hodu, traže rešenja, I da njihova ambicija nije samo puko tavorenje u ovoj ligi. Zato maksimalno ozbiljno dočekujemo ovu utakmicu koja stiže nakon dvonedeljne pauze. Imamo manjih problema sa povredama, pod znakom pitanja sa ovaj meč su Nenadić I Čović, o njihovom nastupu odlučićemo pred utakmicu", rekao je Tomić.

Prvotimac Ognjen Dobrić očekuje dobru utakmicu od crveno-belih, a pobeda bi donela dobru atmosferu pred vrlo važnu utakmicu sa Brešom.

"Očekuje nas meč sa ekipom Zadra koja po rezultatima u dosadašnjem delu sezone, bolje partije pruža kao gost, o čemu svedoči i izuzetno ubedljiva pobeda nad Cibonom u Zagrebu u 8.kolu, ali i to da su sve pobede zabeležili kao gosti. Napravili su promene u timu, i nakon pauze u kojoj su imali vremena da se uigravaju i spreme za nastavak, sigurno će odigrati bolje. Stigli su Dašić, Kvame Von, Grant je otišao u Mornar. Dakle, traže i prave tim koji ima svoj cilj, a to sigurno nije donji deo tabele. Zato moramo maksimalno od samog starta, kako često i govorimo u najavama utakmica, i ne smemo da dozvolimo padove koncentracije koji su nas koštali gubitka ritma u nekim mečevima. Pozivam publiku i navijače da dođu u što većem broju, nije nas bilo neko vreme u ulozi domaćina, takođe podrška nam znači i značiće mnogo u narednim utakmicama".


Utakmica Crvena zvezda mts – Zadar igra se u nedelju od 19 časova, prodaja ulaznica počela je već u četvrtak u svim poslovnicama Eventima.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim borilištima, čije je dopune i izmene usvojila Skupština Republike Srbije, tokom novembra, potrebno je da svaki kupac karte (jedno lice može da kupi najviše 4 ulaznice) ostavi svoj JMBG broj.

Takođe, sva lica mlađa od 16 godina prema istom Zakonu mogu da uđu u halu samo uz pratnju punoletnog lica, koje kod sebe ima neki lični dokument na uvid.

Karte će se prodavati i na dan utakmice na blagajnama dvorane "Aleksandar Nikolić" od 16 do 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve