Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.12.2018.

23:00

Đorđević: Niko nije znao da će biti lako, ostao nam je još jedan korak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa upisala "preko potrebnu pobedu" nad Grčkom.

Izvor: LN

Autor: LN

Đorđević: Niko nije znao da će biti lako, ostao nam je još jedan korak
Foto: Starsport

Srbija je savladala Grčku rezultatom 84:61 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Đorđević kaže da je Srbija iskoristila to što Grci u Beograd nisu doputovali sa najkvalitetnijim timom.

"Veoma, veoma bitna utakmica za nas. Naravno, niko pre utakmice nije znao da će biti laka. Oni ovde nisu došli s najboljim timom, a mi smo iskoristili. U početku smo pronašli igru pod košem, a potom je u nastavku energija bila dobra. Mislim da smo ispoštovali zadatke većim delom utakmice. Završili smo je u velikom stilu... Ostao nam je još jedan korak i nadam se da ćemo u tome uspeti", rekao je Đorđević.

Srbija je dominirala tokom većine meča, ali je bilo i oscilacija, kao što je npr. broj grešaka u prvom poluvremenu.

"Ono što mi se nije svidelo je veliki broj grešaka, čak 12 u prvom poluvremenu. To nije naša prepoznatljiva igra, odakle tražimo jednostavnost, bez teških dodavanja i rešenja... Možda je ona najteža igra, ali je najefikasnija", rekao je Đorđević.

On se zahvalio svim košarkašima koji su se odazvali pozivu i što su bili u timu za prethodna dva meča.

"U tri dana je teško stvoriti igru, odnosno uigrati se. Često dolazi do promena... Igrači dolaze iz različitih sredina i treba vremena da se pripremi tim. Zahvalan sam svima što su bili. U ovakvim utakmicama se vidi da često individualni kvalitet presuđuje. Dobili smo neke mlade igrače koji se hrane iskustvom iz ovakvih okupjanja", izjavio je Đorđević.

Selektor se zahvalio publici koja je prepoznala bitan trenutak u kvalifikacijama i dodao da to mnogo znači igračima.

Srbija će u februaru gostovati Estoniji, a potom u Beogradu dočekuje Izrael u poslednjem "prozoru" FIBA kvalifikacija za Mundobasket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve