Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.12.2018.

22:10

Jović: Huk sa tribina dao energiju; Raduljica: Ovo je naš nivo VIDEO

Srpski košarkaš Stefan Jović zahvalio se publici u "Pioniru" na podršci i važnoj ulozi u pobedi nad Grčkom 84:61 koja je približila "Orlove" Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Autor: AK

Jović: Huk sa tribina dao energiju; Raduljica: Ovo je naš nivo VIDEO
Foto: Starsport

Dva kola pre kraja kvalifikacija za Mundobasket Srbija ima pobedu više od Gruzije s kojom ima bolji međusobni skor, a dva od Izraela koji dočekuje u poslednjem meču u februaru.

Jović je bio najefikasniji pojedinac u timu Aleksandra Đorđevića sa 22 poena uz četiri asistencije.

"Drago mi je što je bila puna dvorana, što smo imali podršku i u trenucima kada nismo igrali najbolje desio se huk sa tribina koji nam je dao energiju da odgovorimo na slabiji period. Hvala publici na odanosi, podršci i eto, jedan korak bliže Kini", rekao je Jović.

Jovića je najbolje pratio Miroslav Raduljica sa 13 poena, šest asistencija i pet skokova, a posle meča je bio vrlo zadovoljan nivoom igre selekcije.

"Bitno je da smo pokazali da možemo da igramo na nivou na koji ste svi vi pa i mi navikli, a to su jaka odbrana, dobra dodavanja. Još malo manje grešaka, pada nam koncentracija u nekim momentima, ali to će sve da se reši. Igrali smo agresivno od prvog momenta, kako bi ova reprezentacija i trebalo da igra. Nemamo pravo na izgovore, idemo dalje, guramo dalje. Ovo je vrlo bitna pobeda, sjajna publika, lepo je igrati ovde. Jedna dobra stvar ovih "prozora" je da igramo pred našom publikom što mnogo volimo", rekao je Raduljica.

Poslednji kvalifikacioni "prozor" je u februaru, Srbija prvo gostuje Estoniji 21, a potom u meču odluke dočekuje Izrael 24.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve