Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.12.2018.

21:25

Vujošević: Ne bih o Zvezdi, Trinkijeri mora da shvati sistem

Bivši trener Partizana Duško Vujošević prokomentarisao je tokom utakmice Srbija – Grčka kvalifikacije za Mundobasket, ali i situaciju u ABA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Vujošević: Ne bih o Zvezdi, Trinkijeri mora da shvati sistem
Foto: FIBA

Selekcije sa prostora bivše Jugoslavije generalno gledano nisu imale sjajne kvalifikacije za Mundobasket.

"Kad se ocenjuje mora da se kaže da nije dobro. Najveći broj reprezentativaca ne može da se odazove, pa su čak i ovi klubovi koji ne igraju ni NBA ni Evroligu nalaze metod igračima da otkažu. Možda bi trebalo da budu kažnjeni klubovi ako se igrači nisu odazvali. I termini treba da se prilagode da mogu da učestvuju i igrači iz Evrolige. Svi povećavaju broj utakmica i EL, i ABA i FIBA, ponašaju se kao da ih interesuje samo njihov segment i košarka pati", rekao je Vujošević.

Prvak Evrope Slovenija je već izbačena iz konkurencije za SP, dok su u najboljoj poziciji Srbija i Crna Gora.

"To govori o ovom sistemu. Mislim da je Crna Gora napravila veliki posao imala je tešku grupu. Srbija će da prođe. Hrvati su lutali sa trenerima, kasno su krenuli. Bosna je propustila veliku priliku, nema dovoljno ozbiljnu organizaciju da se izvuče ovakva stvar. Meni je Kikanović koji igra u Monaku i prijatelj je sa igračima Francuske, da oni imaju pojedinačno 5.000 evra premiju za pobedu u grupi. Verujem da Srbija obezbeđuje dobre uslove svojim igračima ali FIBA mora da vodi ovo kako odgovara Savezima, a ne njoj".

Vujošević veruje da Budućnost može opet da bude kandidat za titulu, a dok je dao svoje viđenje situacije u Partizanu, nije želeo da komentariše Crvenu zvezdu.

"Moguće da pobeda Budućnost protiv CSKA bude odlučujuća kad se menja sezona i kad jedva vojska koja je bila u poluraspadu postaje tim i pobednička vojska. Ne bih da ocenjujem Zvezdu jer nisam dobronameran, a što se tiče Partizana neke stvari su postavljene na mesto, ali najviše novih igrača treba da se proizvedu posle svakog treninga. Da svako posle treninga bude bolji nego kad je treninga počeo. Trinkijeri koga cenim kao trenera i želim mu sve najbolje mora da shvati da je ovde sistem da ne da se neprestano dovode igrači nego da novi tim nastaje u sistemu treninga".

Trofejni trener je trenutno van košarke zbog zdravstvenih problema, čeka ga transplatacija bubrega.

"U generalnoj sam popravci, ono glavno treba sledeće godine da se desi, početkom godine, transplatacija. Fali mi teren, ali šta je tu je. Imam ja neke hobije i zanimacije, ali oni bolje funkcionišu uz košarku nego kada treba da zamene košarku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve