Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.12.2018.

21:10

BiH ispustila +21, Finci i dalje mogu do SP

Košarkaši Finske savladali su BiH 81:77 posle velikog preokreta u Zenici, dok je Francuska bila ubedljiva protiv Bugarske 77:53.

Izvor: AK

Autor: AK

BiH ispustila +21, Finci i dalje mogu do SP
Foto: FIBA

"Zmajevi" su najavili treću pobedu u kvalifikacijama za Mundobasket, ali su očajnom igrom u poslednjem kvartalu (14:36) uspeli da ispuste 21 poen prednosti.

BiH je imala +12 sredinom poslednjeg perioda te 77:73 uoči poslednjeg minuta, ali je ipak uspela da izgubi.

Finsku je do važne pobede u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo predvodio Sašu Salin sa 19 poena i pet skokova, 18 je postigao Peteri Koponen, a 15 Džamar Vilson.

Najefikasniji u ekipi BiH bio je Miralem Halilović sa 20 poena uz osam skokova, dok je dabl-dabl zabeležio Emir Sulejmanović sa 12 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Finci imaju skor 5-5 na četvrtom mestu, pobedu su iza Rusije kojoj će gostovati u poslednjem kolu kvalifikacija u februaru.

Pre toga Finci dočekuju Francuze, a Rusi gostuju Bugarskoj.

U meču bez rezultatskog značaja za njih, Francuzi su pregazili Bugare i definitivno ih izbacili iz borbe za plasmana na SP.

Francuze su do devete pobede predvodili rezervisti Jakuba Uatara sa 17 poena i Matijas Leros sa 10 uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u redovima Bugarske bio je Hristo Zaharijev sa 13 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je 11 dodao Stanimir Marinov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve