Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.12.2018.

18:30

Omić: Kada su doveli Rendolfa u reprezentaciju izgubili smo kontakt

Slovenački košarkaš Alen Omić frustriran je zbog odluka sa kojima nije saglasan sa Košarkaškim savezom Slovenije.

Izvor: LN

Autor: LN

Omić: Kada su doveli Rendolfa u reprezentaciju izgubili smo kontakt
EPA/ANTONIO BAT

Slovenci, aktuelni šampioni Evrope, zvanično su izgubili sve šanse da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Evropski prvaci su debaklom u Ukrajini izgubili i matematičke šanse, ali centar Budućnosti nije previše zabrinut oko toga.

"Ne razmišljam puno o tome, to nije moj problem. Pazite, njima nedostaje mnogo igrača, mnogo dobrih igrača. Mislim da su ispali zbog toga. Neće igrati ništa sve do Evrobasketa 2021", izjavio je Omić za "Eurohoops".

Slovenci najverovatnije neće igrati ni na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, sem ako ne dobiju specijalnu pozivnicu.

"Promenili su neke stvari kada su doveli Entonija Rendolfa. Od tada nisam u čestom kontaktu sa njima", jasan je Omić.

Omić je objasnio i zašto je ljut na ljude iz saveza svoje zemlje.

"Da, ljut sam zbog te situacije. Bio sam iznenađen kada su to uradili (doveli Rendolfa), jer sam ja dao dosta toga Sloveniji, tamo sam igrao i živeo, kupio kuću, sve sma dao Sloveniji. Sada me niko ni ne zove jer znaju da sam malo ljut. U nacionalnom timu mora da se desi neka promena. Pogledajte samo neke igrače, kao što su Luka Dončić i Klemen Prepelič, koji nisu u timu", dodao je bivši centar Crvene zvezde i nastavio, "Dobro, Dončić ne može da igra jer je u NBA. Međutim, evroligaški igrači bi igrali da su ih pozvali, možda Klemen Prepelič, Jaka Blažič... Moji crnogorski saigrači u Budućnosti žele da igraju za svoju reprezentaciju".

Omić nije siguran da li će se odazvati na neki budući poziv Slovenaca, ali je siguran da su toj reprezentaciji potrebne promene.

"Morao bih o tome da razmislim, jer sam iznenađen kako su se poneli prema meni. Potrebno je da se dese neke promene kako bih se vratio (u reprezentaciju). Dobro sam igrao prošle sezone, bio sam u dobroj formi, a to nije lako. Moraju da se vrate još neki igrači", ističe Alen.

Slovencu rođenom u Tuzli se nije svidelo što nije "upao" na jedan od spiskova Slovenije.

"Nije lako predvideti šta će biti sa reprezentacijom Slovenije, moraju da se uozbilje. Kada se neko priključi reprezentaciji on mora tu i da ostane. Ja nisam neko ko želi da pobegne, igrao sam za nju osam godina, sve od mlađih selekcija do prvog tima. Igrao sam na Svetskom prvenstvu i Evrobasketu, imam iskustvo, ali nemam medalju. Doprineo sam toj ekipi, igrao sam u kvalifikacijama 2016. i onda je došao Evrobasket i ja sam ispao iz sastava. Zašto? Da nisam igrao u kvalifikacijama to bi bilo okej, bez problema. Međutim, doprineo sam reprezentaciji i tome da se plasira na Evropsko prvenstvo. To je bila odluka stručnog štaba i ljudi iz saveza", objasio je Omić.

Sloveniju je do titule na Evrobasketu 2017. vodio srpski stručnjak Igor Kokoškov, a sada je za vođenje reprezentacije zadužen Rado Trifunović, nekada igorov asistent.

"Poštujem trenera, pričao sam sa njim o tome šta se desilo prošle godine. Spreman sam da igram za njega, ali samo za njega. Pričao sam sa Prepeličem i on mi je pozvao da igramo za reprezentaciju. Pozvao sam trenera i rekao mu da to i želim, kao i da sam zaboravio sve što se ranije desilo, samo da bi me on pozvao deset dana kasnije da mi kaže da oni imaju druge planove i da planiraju da vrate Rendolfa. Kada sam to čuo rekao sam im: 'Hvala, doviđenja, ne zovite me više'. To nije trenerov problem, znam ja čiji je. Kada se Preperlič i Blažič vrate, tada ću se vratiti i ja", zaključio je Omić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve