Nova vest
Košarka

Petak, 30.11.2018.

16:37

Đorđević: Ljut sam na igrače, neki su bili u potpunom "autu"

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je ljut na pojedine igrače posle poraza od Izraela u kvalifikacijama za Mundobasket.

Izvor: B92

Autor:B92

Đorđević: Ljut sam na igrače, neki su bili u potpunom
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije poraženi su od Izraela 83:74 u Tel Avivu, u devetom kolu Grupe L i zakomplikovali put na Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

"Orlovi" su propustili šansu da jednom nogom zakorače ka Mundobasketu u Kini, ali su podbacili (22 izgubljene lopte) i zakomplikovali svoju situaciju.

"Ekipa Izraela je veoma težak protivnik. Imali su 20 poena viška i protiv Nemačke koja je apsolutni favorit u našoj grupi. U pitanju je veoma dobro vođen tim, koji zna kako da igra. Imaju talentovane bekove, imali su tri igrača iz Evrolige koji su im mnogo pomogli. Igrali su sa iskustvom. Pnini je bio čovek odluke", rekao je Đorđević na konferenciji za medije.

On se potom osvrnuo na samu utakmicu.

"Mi nismo dobro odigrali završnicu, previše izgubljenih lopti u poslednja tri minuta koštalo nas je poraza. Nemam zamerki na zalaganje, ali pored zalaganja moramo da imamo i neke druge stvari da bi pobedili utakmicu. Čak 22 izgubljene lopte govore o tome koliko je ovo bila taeška utakmica za nas. Nismo imali kreaciju, a u odlučujućim trenucima smo platili danak neiskustvu nekih igrača. LJut sam što igrači nisu shvatili važnost svakog poena i razlike sa kojom se meč dobija ili gubi, iako smo na to ukazivali u poslednja tri tajm-auta. Očekuje nas utakmica sa Grčkom, u kojoj ćemo nadam se biti jači za Stefana Jovića i Vasilija Micića. Nažalost, u timu neće biti Vladimir Lučić, koji je zbog povrede ramena i terapije, morao da se vrati u Nemačku".

Đorđević je istakao i da je ljut na pojedine igrače

"Nije svih 12 igrača pokazali napor koji je potreban za ovakav meč. To nije dozvoljeno u reprezentaciji Srbije. Jedan je bio ‘aut’ i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu. Milosavljević je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam".

Za kraj, Đorđević ponovo prokomentarisao situaciju u kvalifikacijama

"Nema ovde sigurne utakmice za nas, znamo na čemu smo, nemamo šansu da dođemo do igrače iz NBA i Evrolige, mnogi su povređeni. Od starta kvalifikacija do sada, ovo je potpuno drugačija grupa igrača, za svaki prozor dođu tri nova igrača. Veoma je teško dođi do automatizama u igri. Sada igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobedi, ali pred nama je dug put", zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve