Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2018.

20:00

Ukrajina uništila evropskog prvaka, Hrvatska "preživela" Mađarsku

Košarkaši Ukrajine pobedili su Sloveniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 82:54.

Izvor: LN

Autor: LN

Ukrajina uništila evropskog prvaka, Hrvatska
Foto: FIBA

Aktuelni prvak Evrope Slovenija je odigrala katastrofalan meč i ni u drugom ni u trećem kvartalu nije uspela da postigne dvocifren broj poena.

Slovenci su i zvanično izgubili sve šanse da se kvalifikuju za Mundobasket 2019. godine.

Kod Ukrajinaca niko iz startne petorke nije imao dvocifren poenterski učinak, ali zato jesu šestorica iz druge. 13 je postigao Oleksandr Kobets, dok su po 11 imali Bližnjuk, Bobrov i Sanon.

Kod Slovenaca se istakao Gregor Hrovat sa 13, dok je poen manje imao Blaž Mesiček. Posebno lošu partiju pružio je bivši bek Partizana Edo Murić koji je šutirao 1/9 iz igre.

U grupi J Hrvatska je došla do četvrte pobede u kvalifikacijama trijumfom nad Mađarskom od 74:69.

Hrvatska je "slomila" meč u trećoj četvrtini. Iako se Mađarska vratila u poslednjoj deonici i bila na samo jednom posedu zaostatka, Hrvati su uspeli da istraju i pobede.

Domagoj Bošnjak je mogao da bude tragičar jer je promašio oba slobodna bacanja koja bi odvela Hrvate na dva poseda razlike, ali se ispravio ofanzivnim skokom, a zatim i sa dva poena, sa linije penala.

Najefikasniji kod domaćina bio je Miro Bilan sa 22 poena i 13 skokova. Bošnjak je upisao 17, a Tomislav Zubčić deset poena.

Mađare je predvodio Zoltan Perl sa 18 poena, 14 je imao David Vojvoda, a devet uz šest skokova Rosko Alen.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve