Nova vest
Košarka

Sreda, 21.11.2018.

21:21

EL: CSKA tek posle produžetka izbegao prvi poraz

Košarkaši moskovskog CSKA izbegli su prvi poraz u Evroligi u spektakularnom duelu sa ekipom Žalgirisa.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: CSKA tek posle produžetka izbegao prvi poraz
Starsportphoto

CSKA je na svom terenu savladao litvanski klub rezultatom 99:97 posle produžetka, u susretu osmog kola u kojem je bio nadomak poraza.

Žalgiris je tokom tri četvrtine držao egal, a onda početkom poslednje napravio seriju za +9 koja je, činilo se, bila dovoljna za trijumf.

Međutim, tako nisu mislili "Armejci" koji su se na volšeban način vratili u finišu – Vil Klajburn i Kori Higins su otopili prednost, Serhio Rodriges je doneo egal sa pet vezanih poena u završnici, pre nego što je Klajburn promašio za trijumf i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta Litvanci su imali šanse, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa izdržala i Klajburn je sa penala doneo osmi trijumf iz isto toliko utakmica.

Spomenuti Rodriges je meč završio sa 24 poena i šest asistencija, pratio ga je Higins sa 23 poena, dok je odličan bio i Klajburn sa 15 poena i 13 skokova. Dvocifren je bio i sa 13 poena i De Kolo, dok je Hanted dodao 10 poena.

U poraženom sastavu istakao se Kavalijuskas sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti, 14 je dodao Volters uz devet asistencija, po 13 su upisali Vajt i Grigonis, do je 11 dodao Leo Vesterman.

Sada Moskovljani dele prvu poziciju sa Real Madridom koji takođe ima 8-0, dok je Žalgiris na devetom mestu sa tri pobede i pet poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve