Nova vest
Košarka

Subota, 17.11.2018.

15:20

Džekson: Uvek smo bili blizu, ali sam sada upalio vatru

Košarkaš podgoričke Budućnosti Edvin Džekson se nada da je pobeda nad Baskonijom prekretnica u evroligaškoj sezoni njegove ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Džekson: Uvek smo bili blizu, ali sam sada upalio vatru
Foto: ABA liga/Buduænost Voli

Budućnost je, posle šest poraza, zabeležila prvu pobedu u Evroligi trijumfom nad španskom Baskonijom u meču u kojem su oborili rekord po broju postignutih trojki (21).

Džekson veruje da je njegov tim u tom meču pokazao da može da pobeđuje u Evroligi.

"Uvek smo bili blizu i ubija vas mentalno kad je tako, a ne pobeđujete. Sada smo pokazali da možemo da pobeđujemo u Evroligi. Pogodili smo 21 trojku i to moramo da ponovimo. Ne da ubacimo toliko šuteva sa distance, već da igramo dobro svih 40 minuta već u narednom duelu sa Himkijem. Svi smo srećni zbog ovog trijumfa, ali situacija još nije dobra, još smo na začelju", izjavio je Džekson, prenose Vijesti.

Džekson je protiv Baskonije ubacio 24 poena i za tri šutirao 6/9.

"Sjajan je osećaj što sam vratio nešto što sam radio pre dve godine u Španiji. Bio sam razočaran igrama od početka sezone, ali se nadam da sam sada krenuo i upalio vatru koja će me nositi", jasan je Edvin.

On je dodao da je trojke šutirao dobro i pre meča sa Špancima, ali da je sada jednostavno imao više otvorenih šuteva.

"Šutirao sam trojke sa visokim procentom i pre ove utakmice. Imao sam veliko samopouzdanje, ali sada sam imao više otvorenih šuteva", naglasio je 29-godišnji bek, koji je sa reprezentacijom Francuske osvojio bronzu na Mundobasketu u Španiji 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve