Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.11.2018.

17:07

Cipras podržao braću Adetokumbo: Ne tolerišemo rasizam i mržnju

Grčki premijer Aleksis Cipras stao je na stranu tamnoputih košarkaških zvezda te zemlje braće Adetokumbo u borbi protiv rasizma.

Izvor: LN

Autor: LN

Cipras podržao braću Adetokumbo: Ne tolerišemo rasizam i mržnju
Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for GQ

Tanasis Adetokumbo, koji nastupa za Panatinaikos, bio je na meti Takisa Cukalasa, poznate grčke ličnosti, tokom utakmice sa Olimpijakosom.

Cukalas ga je tokom tog meča vređao i nazvao majmunom u nekoliko navrata, zbog čega ga je žestoko osudila javnost.

Povodom tog incidenta Tanasisu je podršku pružio njegov brat Janis, koji nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama za Milvoki Bakse.

"Tanasise, tebi ću se prvo izviniti, jer znam da će ovo privući pažnju koju ne želis. Ipak, da je tata i dalje sa nama znam da bi bio razočaran da se ne oglasim. Ako ovaj incident može da se desi Tanasisu, koji ponosno predstavlja grčku reprezentaciju i PAO, onda ne mogu da zamislim kroz šta prolaze drugi tamnoputi ljudi u grčkoj. Veoma sam razočaran i tužan. Bilo kako bilo, ne smemo da dopustimo da negativni komentari utiču na našu porodicu i ljubav prema zemlji u kojoj smo odrasli. Moja braća i ja smo Grci/Nigerijci i to je to. Nastavićemo da predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način", napisao je Janis Adetokumbo.

Na stranu braće Adetokumbo stao je i grčki premijer Aleksis Cipras, koje se putem Instagram oglasio porukom i slikom na kojoj nosi dres sa prezimenom Adetokumbo.

"Poštovanje i ponos za ljude koji su se rodili i odrasli ovde, čime su učinili Grčku svojom zemljom. Ovde ne tolerišemo rasizam i mržnju", napisao je Cipras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve