Nova vest
Košarka

Sreda, 14.11.2018.

18:36

Krah košarkaša Zvezde, Monako slavio sa +16

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:75, pred svojim navijačima u sedmom kolu Evrokupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Krah košarkaša Zvezde, Monako slavio sa +16
Foto:Starsport

Francuzi su se revanširali Beograđanima za poraz na startu takmičenja u Monte Karlu od 66:63. Bio je to drugi uzastopni neuspeh crveno-belih koji još nisu obezbedili plasman u Top 16 fazu.

Obe ekipe u meč su ušle sa skorom od četiri pobede i dva poraza, bila je to bitka za čelnu poziciju u A grupi, ali sve u svemu bila je ovo zaslužena pobeda izabranika Saše Filipovskog.

Bila je ovo još jedna neubedljiva partija crveno-belih. Pred oko 3.500 gledalaca u hali "Aleksandar Nikolić" doživeli su prvi poraz ove sezone, ali ono što brine su brojne oscilacije u igri i veoma slaba igra u odbrani.

Utisak je da je meč prelomljen u trećoj četvrtini, koji su crven-beli odigrali katastrofalno. Izgubili su je sa 17:32, tu su gosti iz Monte Karla napravili ključnu razliku i poslednji deo je bio stvar rutine, pošto su nervozni domaćini nastavili sa greškama.

Neobično brzo se igralo, posebno u prvoj četvrtini u kojoj je postignuto čak 58 poena. Videli smo tipičnu rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, uz dobar učinak za tri poena, tako da je na isteku prvih deset minuta bilo nerešeno, 29:29.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bio je svestan trener Crvene zvezde Milan Tomić da njegovi izabranici moraju da zategnu igru u odbrani, jer su u prvih deset minuta dozvolili protivniku isuviše slobodnih poena, posbno u šutu za tri poena.

Odigrala je Crvena zvezda drugih deset minuta znatno bolje pod svojim košem, ali ni Monako u tom segmentu nije ništa zaostajao, pa se na poluvreme otišlo sa poenom prednosti za crveno-bele, 45:44.

Međutim tada dolazi do velikog pada u igri, odbrana je bila veoma loša, Branko lazić nije mogao sam da se nosi sa Utarom i ostalim košarkašima Monaka. Stao je i šut, mnogo lopti je izgubljeno i posle svega, poraz je bio neminovan.

U timu Crvene zvezde, samo dva košarkaša imali su dvocifren učinak, Bili Beron je postigao 14, a Džo Regland 12 poena. Ognjen Dobrić se zaustavio na devet.

Kod Monaka, četvorica sa odličnim učinkom. Derek Nidam je postigao 21, Elmedin Kikanović 17, Pol Lakomb i Jakuba Utara po 16.

U narednom, osmom kolu Evrokupa, Crvenu zvezdu očekuje gostovanje Andori, dok Monako dočekuje ekipu Ulma.

Sve detalje sa utakmice mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

317 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d