Nova vest
Košarka

Utorak, 13.11.2018.

12:45

Zvezda čeka Monako na megdanu za prvo mesto u grupi

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 19 časova igraju meč sedmog kola Grupe A Evrokupa protiv ekipe Monaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda čeka Monako na megdanu za prvo mesto u grupi

Drugi duel ova dva tima u okviru grupe A, predstavlja i borbu za prvo mesto na tabeli.

Crveno-beli vode sa skorom 4-2, Monako je drugi sa istim skorom, i zato meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" (sreda 19 časova) predstavlja derbi ove grupe i pobednik bi stekao prednost pred završnicu takmičenja u igrupi.

U prvoj utakmici koja je uz mnogo čudnih okolnosti, i brojne prekide zbog problema sa satom, odigrana u Monte Karlu, crveno-beli su u tvrdom meču i dramatičnoj završnici slavili rezultatom 66:63.

"Očekuje nas čvrsta teška utakmica, protiv ekipe koja puno igra u tranziciji, i koja dosta zavisi od igre svojih bekova koji nameču ritam: Nidama, Džonsa i Robinsona, ali im je napadačka igra takođe dosta zasnovana i od "pik" igre sa Kikanovićem koji je i ključni igrač Monaka. Ne treba zaboraviti ni nekoliko dobrih francuskih igrača koji dosta utiču na igru tima. Sve u svemu, fizički jak tim, dobra ekipa koja se bori za vrh tabele. Odigrali smo jedan meč, sada se već poznajemo, i neće nam biti lako", rekao je trener crveno-belih Milan Tomić.

Svoja očekivanja izneo je i centar Majk Cirbes.

"Očekuje nas utakmica protiv zaista dobrog tima. Odigrali smo vrlo tvrdu i neizvesnu utakmicu u Monte Karlu, i sada znamo kakvog protivnika očekujemo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na našu igru, da svih 40 minuta znamo šta radimo na terenu. Takođe, očeuje nas duel sa fizički vrlo dobrim timom, i mi moramo da odgovorimo velikom energijom. Deo te energije očekujem da nam daju i naši navijači, jer je igranje u našoj dvorani uvek naša prednost. Sada se znamo, ali takođe znamo i važnost ove utakmice jer je ekipa Monaka takođe kandidat za najviši plasman u grupi", rekao je Cirbes.

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju od ponedeljka u svim poslovnicama Eventima, kao i na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić" u sredu od 16 časova do početka utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve